La monarquia espanyola es troba en dubte des de fa anys. Especialment des que Joan Carles I es va veure embolicat en múltiples polèmiques, entre les quals destaca l'ocultació de béns al fisc espanyol. És cert que el seu fill i hereu, Felip VI, va renunciar públicament a l'herència del seu pare en un acte de transparència que tenia per objectiu millorar la imatge de la corona. Tanmateix, aquesta renúncia va arribar una mica tard. Membres de la família reial ja s'havien beneficiat de les targetes Black, inclosa la reina Letícia.

Diverses fonts han parlat de com Joan Carles I introduïa diners a Espanya. Ho feia amb els bitllets ficats en maletes que transportava en els seus viatges a llocs com Abu Dhabi o tornant d'esdeveniments com els Grans Premis de Fórmula 1, que feia entrar a Espanya a través de la base aèria de Torrejón de Ardoz . Uns diners de què es van aprofitar en el seu moment els seus fills i també els fills de les infantes. Joan Carles es dedicava a pagar alguns capricis als seus descendents, especialment a Froilán i Victòria Federica. Però els Marichalar o els Urdangarin no eren els únics que es beneficiaven d'aquests diners. La reina emèrita Sofia i la seva nora, la reina Letícia, també ficaven mà en aquests diners il·lícits.

Reines Sofía i Letícia 

La reines Sofia i Letícia utilitzaven les targetes black per als seus capricis

En els bons temps en què ambdues consorts mantenien bones relacions, ambdues se n'anaven de compres, tant per Madrid com per Londres, on cremaven aquestes targetes black. Sabien d'on havien sortit i també l'origen dels diners que contenien. Però no feien preguntes. Aquesta revelació dona llum sobre la complexa xarxa de transaccions financeres dins de la família reial, mostrant com Joan Carles I utilitzava la seva posició i recursos per influir en la vida dels seus descendents.

Com dèiem, Felip ha renunciat a la seva herència, però aquesta renúncia no deixa de ser un paperot, ja que la llei no permet renunciar a cap herència en cas que la persona que la deixa encara sigui viva. Aquest escàndol qüestiona una vegada més la integritat i transparència de la família reialespanyola, així com sobre l'efectivitat de les mesures preses per Felip VI per restaurar la confiança en la institució monàrquica o si la seva renúncia a l'herència no és més que una cortina de fum.

Mentrestant, cal veure si Jaime del Burgo reflecteix algun d'aquests episodis foscos al llibre que està preparant contra la reina Letícia i contra la monarquia. En un dels seus últims missatges publicats a X ja va qualificar a la monarquia i als borbons de "merda", "usurpadors" i "indignes", entre altres qualificatius, el que dona lloc a pensar que té informació sobre els diners que Joan Carles I es va posar a la butxaca de forma il·lícita. Aquestes revelacions podrien sacsejar encara més els fonaments de la monarquia espanyola.