Marie Chantal Miller, coneguda per la seva fortuna multimilionària i el seu matrimoni amb el príncep Pablo de Grecia, ha tornat a protagonitzar un episodi que en els cercles reals s'ha convertit en un clàssic de la provocació. En aquesta ocasió, la rica hereva s'ha passejat novament pels passadissos del palau de Christiansborg, a Dinamarca, lluint l'enigmàtica tiara de diamants que durant anys ha estat objecte de misteri i rivalitat en la reialesa europea. Quin secret tanca aquesta tiara i per què ha estat motiu de disputa amb la reina Letizia?
El territori danès ha estat l'escenari preferit de Marie Chantal Miller per lluir la tiara de la reina Federica, mare de la reina Sofía de España. Al llarg de les dècades, aquesta elecció ha estat interpretada com un subtil missatge dirigit a la reina Letizia. Encara que ambdues reines han intentat mostrar una relació amigable, el fet que aquesta tiara continuï sent part del joier de Marie Chantal continua sent un misteri per a molts.
El misteri darrere de la tiara de la reina Sofia
La tiara en qüestió, coneguda com "la tiara de la reina Sofia", no deu el seu nom a la reina emèrita, sinó a la seva antecessora, la reina Sofía de Prusia. Es tracta d'una espectacular peça de diamants amb un disseny floral que data del segle XIX i que es creu que va ser un regal del kàiser Guillem II a la seva germana, la llavors princesa Sofia, amb motiu del seu compromís i posterior casament amb l'hereu del tron grec, el rei Jordi.
Malgrat les dificultats que van envoltar el regnat de Sofia, la reina va aconseguir conservar la tiara per llegar-la als seus hereus, arribant finalment en mans del príncep Pablo de Grecia, que es va casar amb la dona que més partit trauria de la joia: la reina Federica. La tiara de Sofia era una de les joies favorites d'aquesta última, que la va lluir en nombrosos esdeveniments i retrats oficials fins als anys 50, fins i tot durant l'exili de la família reial grega a l'Àfrica durant la Segona Guerra Mundial.
Tanmateix, el 1967, després de la fugida de la família reial grega, la tiara va desaparèixer i van sorgir dues teories: que el rei Constantí la va vendre a causa dels seus problemes financers, o que la reina Federica la va llegar a la reina Sofia i, per tant, es va convertir en part de les joies de la corona espanyola. Tanmateix, cap d'aquestes teories no va resultar ser certa.
La provocadora tornada de la tiara i la rivalitat en la reialesa europea
El 2012, quan la reina Letícia encara ostentava el títol de princesa d'Astúries, Marie Chantal Miller, aparentment expressant el seu descontentament cap a l'esposa de Felipe (que encara no s'havia fet públic), va fer un impactant retorn de la tiara en el Jubileu de Robí de la reina Margarida de Dinamarca. La joia havia romàs desapareguda durant 46 anys, i la seva tornada no va passar desapercebut. Aquest gest desafiador va ser interpretat com un provocador missatge cap a la reina Letizia. Des d'aquell moment, la rica hereva ha portat la tiara de la reina Federica cada vegada que ha visitat palaus nòrdics.