Durant molt temps s'ha parlat d'una presumpta rivalitat entre la reina Màxima d'Holanda i la reina Letízia. Tanmateix, ambdues monarques tenen moltes coses en comú, entre elles el seu gust per la moda i l'obsessió' per l'alimentació saludable. De fet, tant Màxima com Letizia gasten milers d'euros al mes en la seva dieta, ja que aposten per un règim d'alimentació amb productes de qualitat i amb certificació ecològica.
Per a ningú no és un secret que des que Letizia va arribar a La Zarzuela s'ha encarregat d'establir una dieta saludable per a tots els membres de la seva família. A més, s'ha convertit en l'Ambaixadora Especial per a la Nutrició de la FAO (Organització de Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura) en defensar que "l'alimentació saludable és un dret de tots".
Per la seva part, Màxima d'Holanda també ha recorregut a un mètode anomenat 'New Fysic', un pla alimentari creat per una empresa holandesa que consisteix a integrar a la seva dieta un pla ric en proteïnes, eliminant el consum de carbohidrats, el sucre i els greixos. "Evito els hidrats, els greixos i els sucres afegits. Li dono molta importància a l'esmorzar, en el que prenc cafè, iogurt i molta fruita", va indicar l'esposa de Guillem Alexandre dels Països Baixos. "Faig tot l'esport que puc. Nedo i joc al tennis amb les nenes i els meus desplaçaments privats a Holanda els faig sempre amb bicicleta", va agregar.
En la dieta de Màxima d'Holanda, menja cinc vegades al dia, controlant d'aquesta manera l'ansietat i els antulls. Tots els aliments han d'estar cuinats al vapor, a la planxa o al forn, pel que té totalment prohibit els fregits. L'objectiu del règim d'alimentació de Màxima d'Holanda és que el seu cos entre en estat de cetosi, un procés natural en el qual l'organisme transforma el greix en energia. Habitualment, són els carbohidrats, que es transformen en sucres o glucosa, la nostra principal font d'energia, però en eliminar-los de la dieta el cos utilitza el greix com a combustible.
Màxima d'Holanda i Letizia d'Espanya, les reines de l'alimentació orgànica
Per conservar les seves figures i mantenir-se saludables, Letizia i Màxima aposten per un pla d'alimentació ecològic en el qual s'inclouen alguns aliments com espinacs, canonges, fruits vermells, alvocat, ous de gallines criades en llibertat i alimentades amb vegetals, llagostins, salmó carn de vedella ecològica, begudes vegetals (de soja, civada, ametlles, etc.) i alguns probiòtics com el iogurt i el quefir, un aliment ric en antioxidants i amb propietats biològiques antimacrobianes i inmunomoduladores.
A més, també es decanten per l'embotit ecològic, un aliment imprescindible en la majoria de les cases, però en la seva versió més saludable (i moltíssim més costosa). "Si parlem de carn de pastura i ecològica (embotit eco) té entre els seus beneficis respecte a la carn alimentada amb pinso i no eco, menor greix total, més quantitat d'omega 3, menys colesterol dolent (LDL) i més antioxidants", va explicar l'experta en nutrició Blanca García-Orea.