"Ande ande ande, la Marimorena; ande ande ande que es la nochebuena"... Així resa la cançó que es canta a totes les llars la nit del dia 24. Les famílies es preparen per al primer dels sis tiberis en menys de dues setmanes i per a l'arribada del nen Jesús. També és, aquí a Catalunya, una nit especial perquè caga el tió, un petit tronc que dona regalets com mitjons i xocolatines quan l'aties amb un bastó. I també és el dia del Pare Noel. I el del gall dindi farcit. I el de veure Juan i Medio a La 1 de TVE. I el del discurs del Rei Felip. Ens centrarem en aquest últim.

Discurs Nadal Rei Felipe TVE
Discurs Nadal Rei Felip TVE

Felip VI desitja sempre el Nadal a les nou en punt del dia 24. Un missatge seguit per milions d'espanyols i que s'emet a tots els canals de la televisió convencional. És un discurs que serveix d'obertura del sopar de Nadal per a molts, també per a la mateixa Família Reial. Sa Majestat sopa amb la seva dona la Reina Letícia, amb les seves filles Elionor i Sofia i amb la sogra. Sí, Paloma Rocasolano, és la convidada de pedra a Zarzuela. El Palau on habiten els reis d'Espanya li obre les portes perquè pugui degustar el fantàstic menú que han preparat els servents, que aquell dia acaben de treballar a les set de la tarda perquè es puguin divertir del Nadal i la vigília al costat del seus éssers més estimats. Ull, perquè tenim els detalls del menú més veggie de les últimes nits de Nadal. Tot per culpa de Letícia.

Paloma Rocasolano mare de Letizia GTRES
Paloma Rocasolano mare de Letícia GTRES
Letizia i Felipe a València EFE
Letícia i Felip a València EFE

I és que Leti ha posat fil a l'agulla aquest any amb el gym. Més enllà de les seves múltiples operacions estètiques, la nora de Joan Carles de Borbó ha fet un rebranding dels aliments de la nevera reial. La seva clara obsessió pel gimnàs i per la seva figura ha propiciat que el menjar i la cistella de la compra sigui més saludable que mai. Això es nota en el dia a dia, però també en el sopar de Nadal, que aquest any serà més sa que mai. Tot i així, Leti és conscient de la fastuositat de l'esdeveniment, i no tindrà problemes en menjar algun torró. Li recomanem la novetat d'aquest any de Torrons Vicens, el de dònuts. És molt melós i original, com la resta del menú. Som-hi:

Torrons Vicens Turrón de dònut recomanat per a Letizia
Torrons Vicens Torró de dònut recomanat per a Letícia

Gourmet amb toc exòtic

Paloma Rocasolano, la mare de Letícia, és una fan del gelat amb gust de cafè. Aquest segur que no fallarà al menú reial, que estarà compost per salmó fumat, pernil ibèric de gla, angules, foie-gras (el bo, no el fake de Carlos d'Anglaterra), púding de marisc... i sí, no podia fallar, gall dindi farcit de verdures. Una Nit de Nadal exquisida, que completaran obrint diversos regals sota l'arbre de Nadal de Zarzuela. I sí, no hi ha dubte: per a Elionor i Sofia els reis són els pares.

Gall dindi farcit de verdures unareceta
Gall dindi farcit de verdures unareceta

La Nit de Nadal més incòmoda de Letícia

Presentar la teva xicota en un sopar de Nit de Nadal és una cosa que fa sempre il·lusió, i més si ella és tan guapa com Letícia. En canvi, expliquen a Bluper que la primera Nit de Nadal de Leti va ser especialment incòmoda per a ella. En comptes de passar-s'ho pipa, es va sentir bastant en fora de joc. El motiu: l'idioma. Llavors la majoria de convidats de Sofia i Joan Carles parlaven només en anglès i ella no tenia ni papa. Ara la cosa ha canviat molt: dinou anys després d'aquella rara Nit de Nadal de 2003, Letícia s'ha convertit en la reina. De la taula i d'Espanya.

Letizia desfilada rostre
Letícia, amb cara de reina