Letizia va agafar les regnes de Zarzuela quan es van destapar les malifetes de Juan Carlos i Iñaki Urdangarin i Cristina es van veure involucrats en el cas Nóos arrossegant tota la corona. Van ser moments de canvis i de molta tensió en la família. La monarquia espanyola penjava d'un fil i el regnat de Felip VI no estava garantit en aquell moment. Molt menys el de Leonor. La reina va fer un gran exercici per allunyar-se completament del cognom Borbó. I encara que el seu regnat no té tota la confiança, ha aconseguit un gran treball amb la seva filla. La futura reina d'Espanya rep una infinitat d'afalacs, és l'única que aprova amb nota de tota la família reial. La princesa és la gran esperança de la corona, amb ella s'oblidaria per sempre el regnat de Juan Carlos, i això ha estat perquè Letizia l'ha fet a imatge i semblança seva. És més Ortiz Rocasolano que Borbó.

Leonor esquí GTRES

Aquest 31 d'octubre va complir la majoria d'edat i va jurar la Constitució davant del rei. A partir d'aquell moment assumeix més responsabilitats i apareix en més actes institucionals. Leonor ha destapat a Espanya i fora d'aquestes fronteres el fenomen conegut com la 'Leonormanía'. Té una gran acceptació entre diversos grups d'edat. I si no volen que la monarquia acabi, han de posar molt de part seva tot fins i tot Moncloa.

Tanmateix, Leonor no és del grat de tothom. Pedro Sánchez ha hagut de frenar els atacs a la jove per part de Podemos, en ser inclosa en el discurs de Nadal amb una fotografia de la jura de la Constitució. El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, va reclamar la líder morada, Ione Belarra, que no arremetés contra l'hereva. La vicepresidenta, Yolanda Díaz, també es va comprometre a acatar aquesta petició.

Podemos vol que s'elegeixi un Cap d'Estat per votació

Des de la televisió de Pablo Iglesias, algunes de les integrants de Podemos van arremetre contra la princesa el dia de la jura de la Constitució. Ni tan sols es van presentar. "Avui la jura de la Constitució de la Princesa Leonor no és un acte protocol·lari més". "La monarquia busca perpetuar-se en les pròximes dècades i nosaltres aspirem que com més aviat millor totes les institucions de l'Estat es deguin a la sobirania ciutadana. El republicanisme és avui", va escriure la líder de Podemos.

Montero i Belarra acte Podemos Europa Press

El grup morat no vol la monarquia a Espanya. Ha estat molt crític amb Juan Carlos, però també amb Felipe, fins i tot amb Leonor, que en el dia d'avui encara no ha donat ni un sol pas. Sempre han promogut que s'hauria d'elegir a una Cap d'Estat mitjançant votació, com al president del Govern.

Moncloa es compromet a garantir la continuïtat de la corona, i per a això ha pres mesures dràstiques amb la resta de partits polítics poc afins a ella.