Fa una dècada que els Ortiz Rocasolano i els Borbón de Grecia no es retrobaven en un esdeveniment familiar. Des que va explotar el cas Nóos, Felipe i Letizia van decidir desvincular-se de tots ells, especialment del cognom Borbó que s'associava a la corona espanyola. Juan Carlos havia fet molt mal a la monarquia i necessitaven allunyar-lo per mantenir-la a la superfície. Tanmateix, encara que d'una forma privada, la reina sempre ha mantingut el contacte amb la seva família, especialment amb la seva mare, el seu màxim suport.

Paloma Rocasolano no ha faltat a cap sopar de Nochebuena amb les seves netes, Leonor i Sofia. Els últims anys ha acudit en companyia de Marcus Brandler, la seva parella. La reina Sofia i Irene de Grècia també han fet acte de presència per petició de Felip VI, no vol deixar-les soles en Zarzuela.

El Nadal torna un any més i una vegada més Zarzuela es vestirà de gala per celebrar aquestes dates tan assenyalades. Leonor i Sofia gaudiran d'unes merescudes vacances per tornar a casa amb els seus pares. Com tots els anys, Letizia s'encarregarà de supervisar absolutament tot. Ella és qui dissenya el menú que se servirà en els dies clau amb l'ajuda del personal de cuina. Aquests dies seran molt especials perquè seran unes dates de retrobaments. El dia de Nochebuena també compten amb la visita de Telma Ortiz i el seu marit.

Zarzuela

El menú de Letizia a la Nit de Nadal

Una vegada a l'any no fa mal. Encara que des de fa temps, els sopars de Nadal no són cap desplegament com en l'època de Juan Carlos. Letizia és molt més austera i discreta. Prefereix un sopar família intima i senzilla. Entre els plats que degusten cada any Felipe, Letizia, Leonor i Sofia es troben el gall dindi farcit de verdures, salmó fumat, púding de marisc, pernil ibèric, foie o angules, entre d'altres. Un menú que surt de les normes de la reina. De postres, els reis opten per algun dolç nadalenc, fruita i gelat gust de cafè, el favorit de Paloma Rocasolano.

nit de Nadal sarsuela

Precisament, Letizia compleix totes les peticions de Paloma Rocasolano. A la infermera jubilada li encanten les goles, un plat que mai no falla a la taula, però no de succedani.

Paloma Rocasolano era una dona molt senzilla. Tots els estius viatjava a Benidorm amb els seus pares, arribava a la platja a primera hora amb el para-sol, la cadira plegable i la nevera amb els entrepans i les begudes per passar tot el dia a la sorra. Tanmateix, ja no queda res d'aquesta senyora.

Des que Letizia es va casar amb Felip VI, els gustos de Paloma Rocasolano van canviar per complet, i més quan es va convertir en reina. Freqüenta els restaurants més cars i exclusius, les botigues de luxe i viatja a milers de quilòmetres d'Espanya per conèixer noves cultures. A més, se sotmet a constants tractaments estètics.