Tron reial, corona valorada en milions d'euros, oli sant, indumentàries pijes, protocol sense precedents... La coronació de Carles III i Camil·la Parker-Bowles del proper 6 de maig té tots els elements haguts i per haver-hi. Passarà de tot, i més després de l'últim que s'ha explicat sobre això. I és que El Papa Francesc també participarà. Desconeixem si assistirà o no a l'Abadia de Westminster, però segur que l'Església envia algú a cobrir aquest acte únic sense parangó en les últimes set dècades. No obstant això, vagi o no el Papa el proper 6 de maig a Londres, el que sí que està clar és que Sa Santedat tindrà un bon detall amb Charles The Third. Un detall molt catòlic...

Carles III Harry GTRES

I és que aquesta cerimònia de coronació estarà marcada per l'Església. Serà una celebració catòlica, ja que l'abadia de Westminster, formalment col·legiata de San Pere a Westminster, és una gran església abacial que és considerada el temple principal de l'església catòlica a Anglaterra i Gal·les. Durant tot l'esdeveniment, el catolicisme i Jesús estaran molt presents i patents, ja que suposats fragments de la creu amb què es va crucificar Jesucrist seran inclosos en una creu que liderarà la processó de la coronació. Aquest detall especial que ha volgut tenir el Papa amb la Royal Family és nou fins ara. Sempre hi ha hagut elements religiosos a les coronacions, però serà la primera vegada que aquestes relíquies de la crucifixió de Crist es passegin pels carrers de Londres. Tot i que no seran aquestes relíquies l'únic element catòlic... N'hi ha més.

Carles III i Elisabet II GTRES

L'església catòlica i 'La Firma' han anat sempre de la mà i un acte de coronació és una ocasió única perquè ambdós estaments puguin exhibir poder. En les altres coronacions, com la de la Reina Elisabet II o la de Jordi VI, ja s'havien fet picades d'ullet a la religió cristiana. La Torre de Londres és l'encarregada de guardar i custodiar els principals baluards religiosos que s'exhibeixen a les coronacions. Objectes simbòlics i molt sagrats que van des de la corona de San Eduard fins a l'orbe del Sobirà, passant per diverses espases o uns esperons de l'any 1661 són d'un valor únic i es guarden en aquesta Torre de Londres. Unes relíquies, totes elles, que no faltaran tampoc el dia sis: fa 70 anys que esperen sortir a l'aire lliure.

Targeta invitació coronació Carles III i Camil·la Twitter

Toc gal·lès

Aquesta Gran Creu passarà a la història com la Vera Creu de la Crucifixió i, com diem, està feta de trossos petits i d'estelles del crucifix en el qual va morir Jesús fa gairebé dos mil anys. Encara que realment aquesta és la Creu de Gal·les, ja que es vol posar en relleu que Carles III, abans de ser rei, va ser durant 64 anys el príncep de Gal·les, títol que ara ostenta el seu fill, el príncep hereu Guillem. Els monàrquics gal·lesos segur que es posaran contents en veure aquest detall únic en una cerimònia que més enllà de ser royal i mediàtica serà, com es veu, molt molt religiosa.

Creu similar a la qual va morir Crist