En la seva compareixença en roda de premsa d'aquest divendres, el president del govern Pedro Sánchez ha demanat "una solució política i no judicial per Catalunya", ha instat el PP a ser "lleial com ho va ser el PSOE quan governava Rajoy" o ha ajornat l'aprovació del decret per exhumar el dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos. També ha confirmat que tant ell com el rei Felip VI seran presents als actes de l’aniversari dels atemptats a Barcelona i Cambrils.
Sánchez ha assegurat que "el govern sempre serà present i també el cap d'Estat, en un acte solidari amb les víctimes que exigeix respecte per part de tots. Traslladarem la nostra solidaritat a totes les víctimes i familiars", tot i que al monarca no se l'ha convidat oficialment a la commemoració que organitza l'Ajuntament de Barcelona. No ha estat l'únic moment que ha opinat sobre la família reial.
Els termes utilitzats pel president del govern, qüestionat pels periodistes sobre el paper actual de la monarquia, han estat els d'omplir-se la boca amb paraules elogioses: "tenemos una monarquía renovada y ejemplar en la figura del rey Felipe VI", tot i que no ha respost quan li han recordat que ell, l'any 2014, va demanar que es treguin prerrogatives com el principi d'inviolabilitat del rei.
La cara de circumstàncies, però, de Sánchez, ha continuat quan moments més tard, li han preguntat si aquesta exemplaritat monàrquica també es pot atribuir al rei emèrit, Joan Carles, tot i els darrers escàndols amb les converses de Corinna, per posar un exemple recent. Resposta? Tres lacònics "también, también, también":
Tres paraules -de fet, una de repetida tres vegades-, que li han tirat en cara els usuaris, visiblement indignats pel servilisme:
Un dels missatges, parlant de la monarquia, considera que Felip i Joan Carles són els mateixos gossos amb diferent collar. El mateix que molts pensen dels polítics que van governant Espanya.