La primera Diada de Sant Jordi en confinament ens "regalarà" la primera aparició pública de la Princesa Elionor i la Infanta Sofia des que esclatés el coronavirus. Aquest és el ritme de Zarzuela, sempre a remolc. Bé, la cita serà en clau madrilenya, no fos cas, celebrant el "Día del Libro", i a través d'una gravació, dins de la lectura virtual del Quixot organitzada pel Círculo de Bellas Artes. La idea és que les germanetes fomentin la lectura, especialment en confinament. Segur que ho fan molt bé: de confinament en saben molt, i de llegir també. Ho vam veure amb el discurs de l'hereva (i agraciada amb el premi nescafé de l'avi Juanito) a Barcelona. No només això: la monarquia vol que la lectura del clàssic de Cervantes faci que les nenes empatitzin amb la infància. Empatitzar. Ea.
La novel·la més famosa de la literatura hispànica és un tebeo al costat de aquesta història d'empatia borbònica i afició a la lectura. I no ho diem nosaltres, que també, sinó personalitats de bagatge incontestable en el món de les lleres i el periodisme, també del reial. Pilar Eyre, per exemple, que s'ha de mossegar la llengua per no dir alguna cosa ben grossa. Si el Quixot és la millor tria per fomentar la lectura infantil, que pleguin molts escriptors del ram. I si les nenes de sang blava desperten simpatia entre la canalla amb aquest text, que aturin el món, que alguns ens baixem en aquesta parada.
Leonor y Sofía leerán mañana un fragmento del Quijote para empatizar con los niños... se me ocurren muchas cosas pero prefiero callarme.
— Pilar Eyre (@pilareyre) 22 de abril de 2020
Nunca la Monarquía fue tan inútil como en tiempo del Coronavirus.
— LaNazaPower (@lanazapower) 22 de abril de 2020
Desde su burbuja de taitantos metros cuadrados y con jardines de taitantos metros más para pasear y ver la luz del sol; con unos padres que no tienen que salir de casa porque su actividad no es esencial, se empatiza de maravilla con los niños confinados en 50 metros cuadrados.
— Lady Chapuzas (@Ladychapuzas) 22 de abril de 2020
Lo suyo sería que leyesen un fragmento de Cimen y Castigo o incluso mejor, de Los Miserables.
— John Nada 🔻 (@JohnNada07) 22 de abril de 2020
dilas pilar, no te cortes !!! quijote para empatizar, XD, en q mundo viven ? así vamos ....
— silviaragolta (@silviaragolta) 22 de abril de 2020
Son patéticos!
— Montse Benavente (@mon1tse) 23 de abril de 2020
Si quieren que lean, que lo hagan con la literatura juvenil, hay miles de libros que pueden leer.
Empatizar con lo niños leyendo el Quijote con decenas de adultos (conocidos), como que no lo veo para esa empatización.
Hacen pocas cosas y mal.
Los niños crecen y entonces ellos continuan dichos guiones.
— David Torrents ||*|| (@dtorre777) 22 de abril de 2020
Buena elección para los nenes y nenas del S. XVII... el siglo en el que todavía vive esta familia.
— Ciane 🎗 (@cianecid) 23 de abril de 2020
Potser que això del Quixot no és pas casual: les coses de Felip, Letícia, Joan Carles i companyia són del gènere quixotesc. Per cert, que les nenes tindran feina avui, per fi: després de la seva emissió gravada, dirigiran un missatge més personal en clau pandèmia. Vist el carrerón familiar, esperem qualsevol cosa.