De sobres és sabut que la Letícia Ortiz porta una vida sana no, el següent. Abans fumava, però ara fa molt temps que no se la veu amb un cigarret a la boca. A més, ella és tan healthy que no només no fuma, sinó que fa exercici i segueix una dieta equilibrada. La dieta mediterrània és el millor que hi ha avui dia, per la qual cosa Leti la segueix al peu de la lletra. Dins de la dieta mediterrània, això sí, hi ha unes directrius bàsiques i altres que són més flexibles. S'opta pel peix blau i no el vermell, i per la carn blanca, com pot ser el pit de pollastre o el pit de gall dindi. Menjar sa és indispensable i Letícia ho sap bé, per això revelarem avui el plat preferit de la reina d'Espanya.
I és que la mama d'Elionor i Sofia és una amant de les sopes. Una cosa tan senzilla com posar aigua a reduir amb quatre verdures i una mica d'ossos és d'allò més reconfortant pel cos i també d'allò més barat, encara que a la reina, per descomptat, no li costa un euro. Letícia té una sopa preferida: no és la de remolatxa, tampoc no és la d'api ni la d'ANETO amb gust de brou de nadal. Tampoc la sopa de peix, tan bona quan queda bé: la sopa que més flipa a la dona de Felip no és cap altra que la d'espinacs, sí els espinacs de Popeye El Marino Soy. Un personatge de dibuixos animats que segur que la monarca espanyola seguiria a la tele quan era petit i del que hauria après molt.
És el portal Mui Kitchen el que revela aquesta dada sobre la cunyada de la infanta Cristina. Tal com expliquen en aquest portal, la sopa d'espinacs és un dels plats de cullera més deliciosos i sans que existeixen avui dia. La mise en place i l'elaboració d'aquesta sopa d'espinacs és molt fàcil de preparar, i d'ingredients únics té espinacs, llet, ceba, mantega (o margarina pels vegans), brou de pollastre o carn, farina, all, sal i pebra. Després de rentar bé els espinacs i liquar-los, es fa un bon sofregit i després es posa tot a bullir. Ho llances en un plat profund típic de sopa i purés i, amb un bon toc d'oli d'oliva verge extra, ho remates. Deliciós i molt royal, sobretot per a Leti.
Zero sucres
A Zarzuela hi ha unes quantes prohibicions, però n'hi ha una que marca sempre la cuina del Palau dels Reis d'Espanya. Els xefs de Zarzuela tenen prohibit cuinar postres i coses amb sucre. Letícia és realment qui mana allà i qui imposa les regles gastronòmiques, que tan bé li proven a ella i als seus éssers més estimats. I és que Felip VI manté una figura esvelta que fa enveja sana, igual que la d'Elionor i Sofia. Mui Kitchen ha publicat en més d'una ocasió quins són els dos plats vetats a Zarzuela per part de l'esposa de Felip, que només deixa entrar postres amb alts nivells de sucre una vegada a l'any, concretament el Dia de Reis. Els dos plats censuradíssims a Zarzuela són els bunyols de carbassa i els panetes de Jaén, dos aliments hipercalòrics amb un excés de sucres brutal. "Not in my house", diu Letícia.