Que els britànics tenen un paladar i un gust culinari peculiar forma part de la història de la humanitat. Un tret d'identitat al que no escapen els seus royals, ni de bon tros. Hi ha una mica de tot, des d'aficionats a menjar porqueria com Guillem i Kate Middleton, a l'exemple que ens ocupa en aquestes línies: el de la princesa Anna d'Anglaterra, germana del rei Carles III. Fa només 5 dies, la senyora de 73 anys abandonava l'hospital després de patir un accident a cavall el passat 23 de juny. El seu estil de vida, sempre vitalista i actiu, li va jugar una mala passada. Sortosament, ha pogut recuperar-se. I també tornar als seus costums quotidians. 

Passejades, cura i atenció dels seus gossos i animals, i sobretot, un repertori impactant de manies gastronòmiques. Els xefs i personal de cuina assignats a la princesa han deixat anar alguns detalls sobre el tema, i certament, la dieta resulta repulsiva en alguns aspectes. Si més no, en els nostres estàndards. Passem llista, gràcies a l'edició anglosaxona de la revista '¡Hola!'

El dia comença bé, saludable i molt recomanable. Recull personalment els ous de les seves gallines, i es posa davant d'un bol de fruita fresca per aportar-li els sucres d'origen natural que actuen com a benzina per a l'organisme. No s'assembla de cap de les maneres a la dieta d'una altra princesa, Kalina de Bulgària, que endrapa patates bullides, arròs, pasta i llet de cabra. Ara bé, la lletra petita de l'Anna té el seu què: és apassionada dels plàtans, però només en un estat de conservació que per a molts és incomestible. "Negres per dins", assegura esgarrifada la redactora de la revista, molt més divertida que els seus encarcarats companys espanyols. Diu un dels xefs de la princesa, que s'afanyava per aconseguir les peces més passades a les fruiteries, que ho feia perquè així és més senzilla la seva digestió. Clar, ja estan processats quan entren al seu estómac. Glups. 

Anna d'Anglaterra / Instagram

Més coses que li agraden a la senyora? Doncs un producte processat en els antípodes d'aquest credo saludable: uns pastissos enllaunats d'una coneguda marca british, que tenen ronyons i altres vísceres animals. També li encanten les panades de porc i els peixos fumats i secs. Una combinació esgarrifosa, però que té un antídot que sempre porta a la bossa de mà: segons la seva filla, Zara Tindall, la mare no surt mai de casa sense un kiwi. Per si li ve la gana... o ha de matar l'alè amb un cítric refrescant. Sembla que, en aquest cas, els kiwis han d'estar en el seu punt. Verds, no negres. Tot i que mai se sap: és una intrèpida de la vida. Si us plau, que no ens convidi mai a dinar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!