Pels espanyols hiperventilats que encara consideren que a Catalunya s'adoctrina als nens, que se'ls hi omple el cap amb el procés i bla, bla, bla, acaba de sortir calenteta del forn una nova edició de, tachín tachán, el concurs de manualitats dedicat al rei Felip, on diferents nens petits de diferents escoles del país responen amb les seves creacions a la pregunta: "¿Qué es un rey para ti?", que no deixa de ser un eufemisme de "¿Qué es el rey de España para ti?".
El Palacio Real del Pardo de Madrid ha rebut els escolars guanyadors de la 39a edició del concurs organitzat per la Fundación Institucional Española que té com a objectiu la gens adoctrinadora proposta "de acercar la figura del Rey y de la Corona a los escolares, así como dar a conocer el papel que la Constitución reserva a la Institución". Cada any es repeteix el procediment: nens de diferents escoles del país es dediquen a fer dibuixos, plastilina, collages, escrits on el rei és l'objecte de la creació i expliquen què significa per a ells. I cada any, Felip rep els diferents guanyadors, un representant de cada comunitat autònoma, més Ceuta i Melilla.
La majoria de propostes guanyadores han tingut, com és habitual, al rei com a protagonista. Aquestes són algunes de les creacions premiades aquest any:
Felip jurat de Masterchef, Felip sortint d'un pastís, Felip com a Mufasa... N'hi ha de tots colors. Felip per donar i vendre. Felip fins a la sopa. Però una proposta ha destacat entre la resta i ha sorprès el mateix Felip. Una proposta on, precisament, no es veu ni rastre de Felip. La seva autora, la guanyadora de Catalunya, una nena de deu anys d'una escola de Tarragona que ha estat la més original i la que ha demostrat tenir més sensibilitat amb els temps que estem vivint, salvant el fet de lloar una institució tan en entredit com la Corona. La guanyadora catalana ha fet un treball amb plastilina on les figuretes que hi apareixen són tot dones:
La nena ha preferit mostrar la selecció espanyola femenina de bàsquet que no pas fer una figura del Borbó. Una maqueta on la capitana de l'equip és la princesa Elionor, amb el braçalet al braç dret i el número 15 a la samarreta, flanquejada al costat esquerre per la seva germana petita Sofia, amb el dorsal 16, i on la mateixa autora de l'obra, una amant del bàsquet, s'ha posat la segona de la fila de sota, amb el número 4, "con el que he jugado en el colegio desde los 5 años". Com a mínim, una proposta original entre tanta imatge de Felip.