L'extinent de l'Exèrcit de Terra, Luis Gonzalo Segura, autor també del llibre El libro negro del ejército español, és una mena de mosca collonera del rei Felip i no li deixa passar ni una, tot i que el monarca faci la viu-viu i faci un exercici bé d'hipocresia, bé de mutisme, sobre determinades qüestions. Ja amb la visita del rei i Letícia a Barcelona per l'homenatge a les víctimes dels atemptats de La Rambla li va demanar que "abdique, plañidera y cópula de corrupto", criticant-li la doble i falsa moral de rendir homenatge a les víctimes i permetre acords, com a mínim, polèmics, amb empresaris i governs de l'Orient Mitjà.
Ara, amb l'exhumació del cadàver de Franco damunt la taula i a totes les converses, programes i diaris, el militar torna a escriure un article demolidor a les pàgines de Público sobre el silenci "cómplice" de Felip VI en una qüestió gairebé d'estat com és què en fem de les despulles del dictador i el vergonyós Valle de los Caídos. Gonzalo Segura desconeix, com molts altres, saber si "nuestro amado Felipe, rey de España por la gracia del genocidio, repudia la variante fascista de la Península Ibérica, también conocida como franquismo". I diu que ho ignora potser perquè és un "zote", com ell mateix s'autodefineix, però potser també perquè el borbó "no ha pronunciado ni una sola palabra de repulsa contra ese fascismo de estilo cochambre que nos ha convertido en el segundo país con más desaparecidos tras Camboya".
Calla per Franco i va parlar pels fets de l'1-O: "allí sí que le encontramos secundando a los que apalearon a los catalanes con motivo tan contrario a las esencias de la democracia como es un referéndum. A los mamporros caídos sobre mujeres y hombres, ancianos y ancianas, niños y niños, respondió con un discurso público que solo la historia sabrá juzgar en su justa medida". L'extinent considera que Felip ha tingut moltes ocasions per repudiar el franquisme i considerar-ho incompatible amb el país demòcrata que ell en teoria regna.
I és especialment dur quan escriu del monarca que potser el silenci seu és degut a "la timidez, la prudencia o, quizás, a un problema psicológico, realmente infrecuente, que convierta al rey en tartamudo en lo relativo a las palabras relacionadas con el franquismo", tartamudesa que ell associa a "sentirse culpable de ser el heredero de un estirpe restaurada por un salvaje genocida". Però tot i així, "bastaría con un discurso inapelable e inequívoco contra el franquismo o, en su defecto, un parte médico aclaratorio de la referida dolencia: franquista hasta la médula disfrazado de demócrata".
I què dir dels "600 altos mandos militares franquistas, leales servidores todos ellos del rey, que también es jefe de las Fuerzas Armadas, que han firmado un manifiesto que amenaza la decisión de un gobierno elegido por votación libre sobre la idea de despachar los restos del fiambre gracias al cual hoy reina nuestro agradecido monarca"?. Un episodi molt greu que, segons Gonzalo Segura, necessitaria d'una resposta ferma, "hasta en las democracias de más baja calidad como la nuestra". Però, és clar, un dels firmants del manifest, va ser ajudant de camp del rei i cap de la Guàrdia Reial, i un altre, cap del Cuarto Militar del Rey. Per això, no li estranya que "más de un desorientado podría llegar a pensar que el rey de nuestra Gloriosa España, unida a palos por amor a la democracia, se encuentra detrás del manifiesto, como sus antecesores lo estuvieron tras cortinas más andrajosas".