Qui els hi anava a dir a la reina Letícia i al seu sogre Joan Carles que tindrien una cosa en comú. L'asturiana i l'emèrit no se suporten, de tots és sabut, i ara que fa un temps que papi Juancar és a Abu Dhabi i ni està ni se l'espera, la seva jove està molt més tranquil·la a Zarzuela.

Però per molt que siguin com la nit i el dia, sempre hi ha alguna cosa que pot unir dues persones com ells dos. Una delícia que els torna bojos i que ell es quedarà amb les ganes de tornar a catar, perquè es troba a quilòmetres de distància. Ella, en canvi, ho té una miqueta més fàcil: només ha d'organitzar-se una escapadeta en cotxe de dues hores i mitja per recórrer la distància que hi ha entre Madrid i Trujillo, a Extremadura.

DL u391802 038

Joan Carles i Letícia / GTRES

Perquè allà fan un manjar pel que Letícia es desfà, igual que Joan Carles, tal i com expliquen al diari Sport. La reina, molt healthy, molt sanota, molt estricta amb la seva dieta, la del seu marit i la de les seves filles, on no veuen un dolç ni que els matin, on els greixos estan terminantment prohibits, on el plat estrella de cas és una avorrida sopa de bledes, té un vici poc sabut pel que fa a la gastronomia: el formatge. Però no un de qualsevol.

Letícia es desviu, segons el citat mitjà, per un formatge elaborat amb llet pasteuritzada d'ovella, tendre i amb una delicada i compacta pasta cremosa, esquitxada de bocinets de tòfona negra portada des d'Itàlia. Casi nada.

DL u375609 010

Joan Carles i Letícia, passió compartida pel formatge de Trujillo, sota l'atenta mirada de Felip i Sofia / GTRES

Una elaboració impulsada per l'espia de la CIA Aline Griffith que va arribar a Espanya durant la II Guerra Mundial, es va casar amb el comte de Romanones i es va convertir en la millor ambaixadora d'Extremadura. 

I una de les joies de la corona és aquesta recepta elaborada a la Finca Pascualete de Trujillo que fascina a la reina i que es ven en les botigues gourmet més selectes del món.

queso

Per allà van passar la flor i nata de Hollywood, en la seva època daurada, així com polítics, ambaixadors, aristòcrates i intel·lectuals que sempre sortien d'allà amb un d'aquests formatges sota el braç: Deborah Kerr, Audrey Hepburn, Ava Gardner, la duquessa d'Alba o Lola Flores gaudien de l'hospitalitat i del producte estrella d'Aline. I poc després, aquesta passió va passar a mans de Joan Carles.

I ara, és Letícia qui s'ha convertit en la defensora més acèrrima d'aquesta delicatessen... Segur que té ganes que arribi el dia que ella i el seu sogre puguin degustar plegats uns trossets d'aquest formatge mentre es posen al dia... Segur.