Recentment es va estrenar una sèrie documental que promet revelar molts dels misteris que encara persisteixen entorn de la història del rei Joan Carles I. I entre ells destaca una ordre directa de la reina Sofia al Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) perquè allunyessin Corinna Larssen, amant de Joan Carles aleshores, del seu espòs.
La sèrie titulada 'Juan Carlos: la caída del rey', produïda per un equip de periodistes alemanys, consta de quatre capítols on es revelen diversos secrets que han envoltat la vida de Joan Carles i la seva relació amb Corinna. Un dels testimonis més impactants és el de l'excomissari José Manuel Villarejo, que assenyala els moviments del CNI per silenciar Larssen per ordre de la reina emèrita Sofia.
L'origen del declivi del rei Joan Carles I és a Botswana
Tot comença amb l'estreta relació que manté el primer espòs de Corinna, Philip Adkins, amb el rei emèrit. En una trucada durant l'enregistrament d'un dels episodis, Adkins li pregunta a Juan Carlos: "majestat, estàs per aquí?" al que el rei respon: "Qui no s'ho creu? Si som millors amics". Aquesta amistat d'anys entre Adkins i Juan Carlos també es remunta a la famosa cacera a Botswana el 2012, que va marcar l'inici del declivi del monarca espanyol.
Durant aquella cacera, Joan Carles va tenir una caiguda que li va provocar la fractura de maluc, la qual cosa el va obligar a tornar d'urgència a Espanya per ser operat. Va ser llavors quan va pronunciar la famosa frase: "Ho sento molt, m'he equivocat i no tornarà a passar". Aquesta operació d'urgència va portar a la Casa Reial a explicar el succeït, i va ser en aquell moment que va sortir a la llum l'existència de Corinna Larssen.
Segons Larssen, ella va fer tot el possible per ajudar el seu amant durant aquell incident, però en arribar a Madrid, van començar els problemes. En la sèrie documental, relata: "Vam fer tot el que vam poder per portar el rei viu a Espanya i en bones condicions per ser operat. Però ell es va adonar que no tindria ajuda, que cap avió del Govern no vindria a buscar-ho i que la seva família no havia organitzat un vol per a ell... jo vaig trobar la manera. Vam anar a Madrid, vaig deixar gairebé tot el meu equipatge a l'avió, i quan me'l van enviar després, algú havia llançat àcid a les meves bosses".
La reina Sofia va demanar d'intervenir el CNI
Aquestes revelacions han generat una gran controvèrsia i Villarejo recolza la versió de Larssen, apuntant directament la reina Sofia. Segons Villarejo, "quan algú entén que els errors sexuals del rei poden convertir-se en un problema d'Estat, busca la manera de fer que desapareguin". "Segons el que vaig investigar en aquell moment, el primer error va començar quan la reina li va dir al CNI que allunyessin a Corinna si volien que ella anés a l'hospital a veure el rei", afegeix.
Una intervenció que hauria estat l'inici de la guerra entre Larssen i Joan Carles I, i que ha desembocat en nombrosos escàndols al voltant de la figura del pare del rei Felip VI. Sens dubte, aquestes revelacions plantegen interrogants sobre el paper de la reina Sofia i la seva implicació en els esdeveniments que van portar al declivi del rei emèrit.