Segons va assegurar Juan Luis Galiacho i han afirmat diversos mitjans, Iñaki Urdangarin ha reclamat dos milions d'euros i una pensió vitalícia de 25.000 euros en el divorci de la infanta Cristina. Són els diners que reclama per guardar silenci sobre els secrets que coneix de la família reial i que va escriure en unes memòries mentre era a la presó de Brieva complint condemna pel cas Nóos.
Uns diners que hauria acceptat pagar el rei emèrit Joan Carles I pel compte que li porta. I és que l'exmonarca apareixeria a molts dels relats d'aquestes memòries. Encara que pel que han explicat molts periodistes especialitzats a la casa reial, no seria la primera vegada que Joan Carles fa xantatge a algú per rebre tractes de favor.
Els xantatges de Joan Carles I per deslliurar la seva filla de la presó
Per exemple, el que va explicar Pilar Urbano al llibre 'Pieza 25, salvar a la Infanta' i en la seva aparició en el programa 'Chester' de Risto Mejide. Urbano explica el que precisament va passar en el desenvolupament del cas Nóos i com Joan Carles va moure fils per protegir la seva filla.
Segons l'escriptora, hi va haver una reunió clau entre Joan Carles, el ministre de Justícia, el fiscal general de l'Estat i el cap de la Casa Reial. Una estampa que va definir com "el complot d'Estat per salvar la infanta". "En aquesta reunió es diu que de cap manera la infanta Cristina no es pot asseure com a imputada al jutge Castro", va comentar Pilar. "Aquest Castro de què va", anava dient l'emèrit. I "perquè la infanta no sigui imputada, el fiscal crea un document, un full de ruta, en el que diu quins passos cal seguir perquè la infanta no sigui imputada".
"Se li va pressionar, el van seguir, el van perseguir, li van espiar converses, li posaven silicona al pany, li van esquerdar les rodes del cotxe", va explicar Urbano sobre el que li van fer el jutge. Una sèrie d'accions que "van fer els de sempre, els sicaris que s'encarreguen d'això".
Felip intervé, però no és suficient
Felip VI, per la seva part, va intentar que tot el procés seguís amb normalitat. "El paper de la Corona ha estat molt bo i no crec que Felip l'estripi ara. Ell és diferent al seu pare", va comentar Urbano. I ho va exemplificar amb un episodi molt esclaridor. "Quan el fiscal general va anar a presentar-li els respectes, ell li diu: 'A la infanta tracti-la com a qualsevol ciutadà' i Torres Dulce diu: 'Senyor, en això jo crec que no podem fer-li cas perquè ja ens hem compromès amb el rei (Joan Carles)' i el segueix la resposta de l'actual rei: 'El rei soc jo'", va relatar l'escriptora.
No obstant això, Felip no va sortir amb la seva. La resta de la història és pública. La infanta Cristina es va fer la boja amb els delictes del seu marit, Urdangarin acaba a la presó i Felip l'únic que pot fer és allunyar-los tots de la família reial, inclosa la seva germana.