La tornada definitiva del rei emèrit Joan Carles I a Espanya és un assumpte recurrent entre els més poderosos del país. Existeixen molts detractors d'aquest retorn, fins i tot al si de la família reial. D'altres, en canvi, no veuen amb mals ulls que, malgrat els escàndols que ha protagonitzat, torni a Espanya perquè es passegi com a cal sogre.

Parlant de Pedro, Sánchez és un dels que no veu bé la seva tornada a Espanya. El president del Govern ja l'hi va deixar clar al rei Felip VI. Ho va fer en la inauguració de l'AVE Madrid-Múrcia. Tal com recull Monarquia Confidencial, Pedro Sánchez li va dir a Felip, de forma correcta però no molt educada i molt taxativa, que acceptaria la seva tornada, però que "abans, havia de demanar perdó als espanyols". Una cosa que, a priori, sembla lògica.

Discrepàncies quant a la tornada a Espanya del rei emèrit Joan Carles I

No obstant això, Felip no ho veu igual. El monarca "manté la convicció que al seu pare, que no ha estat condemnat i no té cap compte pendent amb la justícia, no se li pot prohibir el retorn", segons afirma el mitjà. I és que, entre altres coses, Felip no vol que el seu pare mori fora d'Espanya.

Felipe i Pedro Sánchez EFE
Felip i Pedro Sánchez EFE

Felip, tanmateix, té l''enemic' a casa. La reina Letícia, com Pedro Sánchez, és de les que opina que l'emèrit no ha de tornar. Considera que la seva presència és perjudicial per a la casa reial i que pot posar en risc el regnat de la seva filla Elionor.

Veurem què passa després de les eleccions del proper 23 de juliol. Perquè si "la Moncloa ha posat successivament dificultats als desitjos del rei emèrit de viatjar a Sanxenxo", tal com apunta el mitjà esmentat, el líder del Partit Popular Núñez Feijóo ja ha deixat clar que permetrà el retorn de Joan Carles a Espanya sense condicions. Per al candidat a la presidència Joan Carles hauria de poder entrar i sortir lliurement d'Espanya en no estar condemnat per cap delicte.