El finançament de les cases reials europees no és un tema que manqui d'interès. Per això es dona a conèixer que hi ha reduccions de personal, noves conductes de cara a l'estalvi i diverses estratègies que les famílies presenten per justificar els seus serveis com a rendibles. Com ha passat al llarg de la història, els reis europeus mostren la seva millor cara en temps d'incertesa. Afortunadament, el cost de les monarquies és visible per a la ciutadania. I, malgrat això, hi ha un dubte que no s'havia resolt: el sou que la Zarzuela li assignarà a Elionor. Pel que sembla, han decidit retirar-lo.

Leonor
Leonor

Tal com ha succeït en les últimes generacions dels Borbons, l'hereva va jurar la Constitució al Congrés dels Diputats al seu 18 aniversari. L'emoció s'ha sentit a tota la capital i la Cambra Baixa va aturar la seva tasca habitual per festejar com es deu l'aniversari de Leonor. El dia va estar carregat de moltes expectatives, ja que es parlava mesos abans de quin seria l'itinerari i els detalls de l'esdeveniment. En un acte emblemàtic i molt especial, l'hereva va prometre lleialtat al rei, les lleis i va demanar la "confiança" dels espanyols.

El passat 31 d'octubre quedarà gravat a foc al calendari de la Casa Reial i en la memòria popular. La jove podrà assumir, d'ara endavant, noves responsabilitats d'acord amb el seu càrrec. Quin sou cobrarà per la seva tasca?, t'expliquem.

Leonor
Leonor

Zarzuela canvia els plans, Leonor es queda sense assignació

Els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) són els responsables d'assignar els diners als membres de la Casa Reial, una cosa que s'actualitza cada any. Aquest 2023, el pressupost ha tingut un augment respecte a l'any anterior, va assolir els 8,43 milions d'euros. És el rei Felip el que rep i assigna un percentatge a cada membre de la Família Reial i a les diferents partides relacionades amb el seu càrrec. De manera que el pagament que rebi l'hereva al tron dependrà del que decideixi ell.

Fins als moments es tenia entès que la princesa d'Astúries començaria a implicar-se més en les tasques que solen fer els seus pares. De fet, es creia que estaria assumint algunes de les responsabilitats que exercien ells quan estaven al seu lloc. Un rol més rellevant en la política i societat del país. I això, per descomptat, tindria una repercussió en les arques públiques. Com la princesa hereva dels Països Baixos, Amalia, que rep un sou aproximat a 300 000 euros. O Federico de Dinamarca, la retribució de la qual està fixada al voltant de 236 000 euros, d'acord amb Forbes.

Federico Dinamarca GTRES
Federico de Dinamarca GTRES

Tanmateix, la Zarzuela ha decidit a últim moment no assignar un salari a la filla dels reis. Segons va informar Marina Fernández (directora de comunicació de l'Escola Internacional de Protocol) al portal Newtral, la jove "no tindrà canvis dràstics perquè ara mateix la prioritat per a la Casa Reial és la seva formació militar i posteriorment la universitària".

Aquesta vegada, la Zarzuela va voler marcar la diferència de les altres cases reials del Vell Continent. Leonor continuarà la seva formació i les seves despeses seran assumides pels seus pares.