La reina Letícia ha agafat el relleu a la reina emèrita Sofia en això de presidir actes institucionals. Sobretot ara que la princesa Elionor està a l'Acadèmia Militar de Saragossa i la infanta Sofia està estudiant en l'UWC Atlantic College de Gales, i la consort tindrà més temps lliure. Serà l'ex de Televisió Espanyola la que doni la cara en la majoria dels esdeveniments protocol·laris en què ha de participar algun membre de la casa reial. S'encarregarà de la representació en esdeveniments nacionals i internacionals.

No obstant això, Letícia no anirà a tots els compromisos. La reina emèrita Sofia anirà als que la seva nora rebutgi o als quals, per qüestions d'agenda, no hi pugui ser present. I sembla que Sofia ja té una tasca per davant.

La reina emèrita Sofia serà la cara visible de la casa reial en el Congrés Internacional sobre Malalties Neurodegeneratives

L'esposa del rei emèrit Joan Carles I presidirà el Congrés Internacional sobre Malalties Neurodegeneratives que se celebra aquest dijous 21 de setembre a la ciutat de Màlaga, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l'Alzheimer.

regna Sofia aniversari
Reina Sofia

Aquest serà només un dels esdeveniments que estan tenint lloc entre el 19 i el 21 de setembre, en els quals es donen a conèixer alguns dels avenços més interessants en el camp de les patologies neurodegeneratives.

El Congrés Internacional sobre Malalties Neurodegeneratives està organitzat per la Fundació Reina Sofia i la Fundació CENT, amb la qual cosa té tot el sentit que sigui Sofia una de les protagonistes. L'esmentada fundació col·labora amb l'àrea de malalties neurodegeneratives del CIBER, del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa i la Societat Espanyola de Neurologia (SEN). I se celebrarà a l'Auditori Edgar Neville de la Diputació de Màlaga.

L'acte començarà amb una conferència a càrrec del Dr. Jean-Charles Lambert, de l'Institut Pasteur de Lilla, que porta per títol "Pas a pas: cap a una millor comprensió de l'arquitectura genètica de la malaltia d'Alzheimer". I en ell estaran presents experts del sector com Michael Scholl (Universitat de Gotemburgo i l'University College London, Rik Ossenkoppele) de l'Alzheimer Center d'Amsterdam; Jorge Sepulcre (Universitat d'Harvard), Pascual Sánchez Juan, director científic de la Fundació CENT; Adolfo López de Munaín, director científic de l'àrea de neurodegeneratives del CIBER; Mercè Boada, fundadora i directora mèdica de la Fundació ACE (Alzheimer Center de Barcelona); Alberto Rábano i Bryan Strange, (Fundació CENT); Pablo Martínez-Lage, (Fundació CITA-ALZHEIMER Fundazioa); o Alberto Lleó, ( Hospital Santa Creu i Sant Pau – CIBERNED).