Hi ha una sèrie d'organismes, centres culturals o portals i pàgines web que tenen com a objectiu difondre les bondats d'Espanya i s'omplen la boca sempre que poden destacant qualsevol cosa que faci olor a rojigualda. 

I no ens referim a Toni Cantó i la seva Oficina del Españolque encara no sabem ben bé què fa ni per què serveix. Tot i que ja ha tingut temps de fer el ridícul, com el que li va fer saber la xarxa, en no posar amb majúscula el nom de l'oficina que dirigeix, que ja és de traca, tot i que després intentés esborrar-ho:

Toni Cantó, responsable de l'Oficina del Español / Instagram

Però en els seus intents per espanyolitzar-ho tot, sovint cometen errades grotesques. El compte oficial de Twitter de Turismo de España (@Spain), fa uns dies va posar els peus a la galleda quan parlant de l'artista més internacional del moment, la catalana Rosalía, van il·lustrar un reportatge sobre les bondats de la terra que la va veure néixer, segons ells, San Esteban de Sasroviras. 

Després, parlant d'Antoni Gaudí com Antonio, que si una cosa tenia clara era el seu nom català:

I ara, qui sembla que els hi vol fer la competència als de Turismo de España són els del portal web España Fascinante. Ells es defineixen com un portal que tenen l'objectiu de "poner en valor lo español y lo pequeño siempre desde un punto de vista local. España tiene una gran diversidad y mucho valor oculto y nuestra misión es destacar y resaltar ese valor. Hay muchas Españas y nosotros tenemos todas"... No sabem quantes Espanyes tindran els d'España Fascinante, el que és fascinant és la pífia que han comès en una de les seves darreres piulades.

Parlen de l'estany de Banyoles, destacant, només faltaria, que "pertenece a Cataluña (així, amb 'ñ', no fos cas), en España" i que "es hogar del mítico Drac". Però s'agrairia que quan parlessin de Banyoles, posessin bé el seu nom, i no "Banyones". 

El tuit és un despropòsit, començant pel Banyones, seguint per la 'ñ' de Cataluña i continuant pels signes de puntuació, amb un punt estrany després de l'emoticona. Per no parlar que a més a més, són reincidents, tal i com li ha recordat la xarxa. No és l'única cosa que els hi han fet saber...:

Com va reaccionar Turismo de España després de les crítiques per posar Antonio Gaudí? Posant-lo en català? No. Esborrant-lo del mapa: publicant un altre tuit amb un matís diferent: ara Gaudí ja no apareixia amb el seu nom, ni Antoni ni Antonio. Casualitats de la vida... Abans treure el nom en català i posar-hi només el cognom, haurien pensat... Lamentable.

Veurem com reaccionaran a España Fascinante...