Juan Manuel Salgado i el seu jove ajudant de 21 anys, Adrià Viladomat, han guanyat la final espanyola del campionat Bocuse d’Or, guanyant-se una plaça a la final europea d’aquest concurs culinari.

Considerada com una de les més prestigioses del món, la competició reuneix cuiners molt reconeguts. Aquesta serà la segona vegada que el cap de cuina del Caelis i Adrià hi participin, jugant-se molt. Cuiners del restaurant d'una estrella Michelin, els seus plats es poden degustar a l'hotel Ohla Barcelona, a Via Laietana. 

El concurs del Bocuse d'Or se celebrarà els dies 11 i el 12 de juny a Torí (Itàlia), i s’espera que sigui d’allò més complicat. I és que hauran de quedar entre els deu primers per arribar a la final de finals, on competeixen els guanyadors de cada continent. 

L’exigent prova que han superat ha tingut de tot. Cinc hores i 35 minuts en les quals havien de presentar dues elaboracions: una amb peix i l’altra amb carn. Han optat per elaborar un peix Sant Pere amb mussolina de gambes i eriçó, acompanyat d’una amanida cruixent de cogombre i aigua de tomàquet. Tot, amb un ravioli de remolatxa i llamàntol, amb tartaleta d’api: “Un conjunt molt fresc seguint la tendència de més ingredient vegetals”. 

Una elaboració extraordinària que ha captivat al jurat, així com el segon que han presentat. En aquest cas es tractava d’un cor de llom amb guarnició de patata, trufa, rovell d’ou marinat i un royal de pèsols llàgrima. Tot apostant per l’estètica “sense arriscar en el gust”.

@adri_cooks

Han fet falta moltes hores i una gran dedicació per arribar fins aquí, un esforç que han agraït al xef del restaurant barceloní, Romain Fornell: “El meu cap a Caelis aposta molt pel concurs, així que encaixarem els horaris”. Aconseguiran fer-se amb la victòria? Segur que sí!