És sa, versàtil i està de moda. Sona bé, oi? L’alvocat és un dels aliments del moment que té cabuda en qualsevol dels àpats del dia.

Una mescla quasi perfecte de greixos, antioxidants, vitamines i fibra que, a més a més aporta beneficis pel cor, la pell o la vista.

Rere la seva pell cruixent, trobem una carn de textura cremosa i de gust neutre. Aquestes característiques fan combinar l’alvocat a la perfecció amb aliments tan dolços com salats. Fins i tot, en algunes ocasions s’utilitza com a substitutiu de la mantega.

Esmorzem?

Si vols començar el dia amb energia, és un complement ideal. Juntament amb un bon cafè i unes torrades et donarà l’embranzida necessària per aguantar fins al final de la jornada.

Salses: aperitius i menjars

El guacamole ja és a dia d’avui un assidu en els nostres aperitius i va de camí a convertir-se en tot un veterà. Però encara li podem treure més profit al alvocat i preparar, per exemple, una salsa carbonara per acompanyar un plat de pasta.

Que no hi falti a l’amanida

És un ingredient pràcticament indispensable en les millors amanides. L’alvocat ha vingut per quedar-s’hi.

Recupera’t de l’exercici

Molt recomanat després de practicar esport o al sortir del gimnàs. La combinació amb alguna peça de fruita farà que recuperis energia i que disminueixi la fatiga.

Venen els amics a sopar? Queda bé

Una solució original i resolutiva quan vols sorprendre a algú. Al funcionar amb la majoria d’aliments, podem preparar unes creps com aquestes.

Aquests són només alguns dels exemples que fan de l’alvocat un dels aliments més complets. Tota una troballa per aquells que encara no l’han descobert.