Molts són els que ens pregunten "On puc menjar una mariscada bé de preu?". O el que és el mateix, un gallec bé de preu –inquietant concepte, ja que marisc gallec n'hi ha poc i és car de recollir, així que per les més elementals lleis econòmiques, barat barat... gairebé millor que no ho sigui–. En ell els comensals esperen trobar tota mena de mariscos, i fins i tot algun intrèpid, o gallec, pot esperar un lacón amb grelos o una empanada estil gallec.
Avui es tracta d'oblidar aquest concepte clàssic, agradable, però gastronòmicament ancorat en el passat, per moure'ns sense espantar-nos i sense prejudicis cap a un concepte de gallec actual. Per què no? Abracem i donem la benvinguda a la nostra ciutat al producte gallec, a l'ADN gallec, posat al dia. Aquesta agosarada proposada la lideren quatre empresaris, els més coneguts dels quals és el xef Manu, exconcursant gallec de l'última edició del programa Top Chef.
Arume està situat en ple barri del Raval, als baixos de la casa en la qual va néixer Vázquez Montalbán. El passeig fins a les seves portes et donarà una mostra de tots els tipus de nacionalitats que habiten a la nostra ciutat. El local, més gran del que sembla des de fora, té una capacitat per a 50 persones i és de decoració despreocupada i de motius ravaleros. Les taules petites, el servei afectuós però expeditiu i els econòmics preus, fan d'aquest restaurant un divertit i singular lloc per anar amb amics o parella, però no tant per anar a un menjar de negocis o per a una celebració important.
Dels plats que tastem, cap no destaca sobre cap altre. El nivell és sòlid, l'experiència molt simètrica entre tots. Dit això, si haguéssim de destacar alguns plats, aquests serien el "Steak tartar" pel punch de sabor i bon equilibri de l'adorn, el "Pop crocant" per la bona textura i l'excel·lent cruixent, i l'"arròs melós d'ànec" pel fantàstic punt de l'arròs i com era de saborosa cada cullerada.
Steak tartar
Pop crocant
Melós d'ànec
Costella de porc ibèric
Cloïsses gallegues
Taco de zorza
Cebiche amb llet d'ametlles
Torradeta amb gelat de iogurt
Sense 'pijeries', amb originalitat i atreviment, amb molta cura i també una toc de jove i entranyable ingenuïtat gastronòmica, l'Arume és una proposta diferent que només per això mereix ser visitat. Gens convencional, tot bo, plats prou bonics i variats, en una carta en què fàcilment tothom trobarà un plat que li vingui de gust de veritat. Aparca la mariscada per a un altre dia, i viatja amb Arume a Galícia per veure com, fonent-se amb Barcelona, posa al dia la nostra vella idea de la seva cuina. Vinga, percebe, que ja tardes a anar-hi!
Puntuació | ||
---|---|---|
Menjar | Vins | |
69 | 70 | |
Servei | Local | |
67 | 61 | |
Preu | Estrelles Miguelín | |
30€ | ![]() |
|
Per persona: 1 entrant+1principal+1postres |
On és Arume?
Adreça: C/ d'En Botella, 11-13, 08001 Barcelona
Telèfon: 933 15 48 72
Horari: De dilluns a dijous de 19:00 a 23:30. De divendres a diumenge de 13:00 a 15:30 i de 19:00 a 23:30.