De la mà del xef Romain Fornell, des del prestigiós restaurant Caelis, ens arriba aquesta setmana una videorecepta d’una especialitat gastronòmica de la regió francesa de la Bretanya: el far bretó.
El nom original és farz fourn, està fet originalment amb llet, ou, farina, sucre, prunes i rom, i el que té de particular és que és mig flam i mig pa de pessic, a més de ser unes postres molt contundents.
Antigament aquest preparat solia prendre's en substitució del pa acompanyat de plats de caça i sense el component ensucrat, així com de diferents salses amb reduccions de licors i vins. Però amb els anys se li va incorporar el component dolç i va passar a ser servit com a postres.
Ingredients :
Per al farcit:
-50 g pruna pansa
-300 g pera
-40 g sucre
-25 g mantenga
Per al caramel:
-50 g sucre
-30 g mantega
-60 g d'almívar de les prunes
Per al pa de pessic:
-350 ml llet
-2 ous
-100 g sucre morè
-120 g farina
-2 g sal