De la mà del xef Romain Fornell, des del prestigiós restaurant Caelis, ens arriba aquesta setmana una videorecepta d’una especialitat gastronòmica de la regió francesa de la Bretanya: el far bretó.

El nom original és farz fourn, està fet originalment amb llet, ou, farina, sucre, prunes i rom, i el que té de particular és que és mig flam i mig pa de pessic, a més de ser unes postres molt contundents.

Antigament aquest preparat solia prendre's en substitució del pa acompanyat de plats de caça i sense el component ensucrat, així com de diferents salses amb reduccions de licors i vins. Però amb els anys se li va incorporar el component dolç i va passar a ser servit com a postres.

Ingredients :

Per al farcit:

-50 g pruna pansa 

-300 g pera

-40 g sucre

-25 g mantenga

 

Per al caramel:

-50 g sucre 

-30 g mantega

-60 g d'almívar de les prunes

 

Per al pa de pessic:

-350 ml llet 

-2 ous

-100 g sucre morè

-120 g farina

 -2 g sal