Les persones canviem de domicili, d'aficions, de feina, també de parella. Però de professió? Molt pocs canvien de professió! Doncs bé, aquest és el cas del xef i propietari d'El Provisional, el restaurant que et presentem aquesta setmana, que va canviar radicalment de professió: va abandonar el despatx i la llibreta de terapeuta per les olles i les culleres.
Després de diversos anys d'exercir en l'àmbit de la psicologia, Sergi Marqués va fer un brusc gir a la seva carrera per dedicar-se a allò que va començar com una afició i va acabar com una obsessió, la cuina. Es va matricular a l'escola Bellart i en finalitzar va treballar un parell d'anys amb Nandu Jubany, als seus restaurants de Catalunya i Singapur.
En tornar a Barcelona, Sergi va decidir emprendre el seu propi projecte de restauració per oferir una cuina sense pretensions, ben executada, saborosa i en un entorn petit en el qual pogués atendre els clients com si fossin al saló de casa seva. Fa un any va trobar l'espai ideal al Carrer Balmes 66 i s'hi va llançar.
El local té prou mida perquè en Sergi i una cambrera puguin donar menjar a un màxim de 25 clients. De decoració senzilla, entre fashion i industrial, amb terra i taules de fusta i una agradable llum tènue, el local és ideal per a un sopar informal entre setmana amb la parella o amb un reduït grup d'amics. Atenció! De moment, el cap de setmana només obre prèvia reserva per a grups superiors a 14 persones.
Sergi aposta per una cuina de mercat, adaptada als productes de temporada, per a la qual ha dissenyat una carta ben curta, sense seccions i exclusivament amb platets per compartir (6-14€). La carta de vins també segueix la mateixa filosofia: reduïda, amb una selecció de 3 blancs i 3 negres catalans. El que està clar és que les minúscules dimensions de la cuina, l'absent espai d'emmagatzematge i els 13 plats de la carta, garanteixen que els productes i les elaboracions siguin del dia.
En la nostra visita, vam tenir l'ocasió de tastar molts dels plats de la carta. Entre ells, creiem que en la teva visita n'hauries de provar alguns dels següents:
Les "Croquetes de galta de vedella", per l'excel·lent i cruixent fregit i el saborós però suau farcit. Les "Braves de moniato", per l'original idea d'utilitzar aquest tubercle (relegat a la massa dels panellets) el punt dolçàs del qual contrastava molt bé amb l'allioli i la salsa picant de tomàquet. El "Foie micuit", perquè en Sergi el prepara cada dia i és molt bo. Les "Faves amb botifarra negra" per la immillorable cocció de les faves. I, finalment, la "Torrada de xocolata amb oli" que, encara que siguin ja unes postres conegudes, ens va agradar el muntatge de la torrada i la sorpresa de l'oli.
Croquetes de galta de vedella
Braves de moniato
Foie micuit
Faves amb botifarra negra
Torrada de xocolata amb sal i oli
En definitiva, un petit local, jove i amb pocs recursos, però amb unes tremendes ganes per satisfer el paladar dels seus clients, i que aquests vulguin repetir cada setmana. Nosaltres sortim amb la panxa plena, sense haver cremat la targeta de crèdit i ben contents. T'animes a deixar-te portar per la cuina d'en Sergi?
Puntuació | ||
---|---|---|
Menjar | Vins | |
68 | 55 | |
Servei | Local | |
65 | 63 | |
Preu | Estrelles Miguelín | |
25€ | ||
Per persona: 4/5 platets a compartir + 1 copa de vi. |
On és El Provisional?
Adreça: Carrer de Balmes, 66, 08007 Barcelona
Telèfon: 930 15 16 59
Web: http://elprovisional.com/
Horari: De dilluns a divendres de 12:30 a 16:30 i de 20:00 a 23:00