Hi ha moltes persones que per medicació, per embaràs o perquè simplement han d'agafar el cotxe no poden beure alcohol. La nostra sommelier, Meritxell Falgueras, ens ensenya uns vins desalcoholitzats. Què significa un vi desalcoholitzat?
El vi sense alcohol o vi desalcoholitzat és aquella beguda procedent d'un vi del qual s’ha tret pràcticament tot el seu contingut alcohòlic. És l’equivalent a la cervesa sense alcohol.
No s’ha de confondre el vi sense alcohol amb el most (o suc de raïm), el vi baix en alcohol o els vins de baixa graduació (que són els que tenen un grau alcohòlic més baix que el que hi ha en els vins corrents). Tampoc són vins cuits com els que es fan tradicionalment a la Provença. La definició legal d’una beguda sense alcohol a Espanya diu que el producte ha de contenir menys de l’1% d’alcohol en volum.
També ens porta aquesta setmana aigua amb gas i sense. Quines diferències hi ha?
En molts països europeus gairebé el 100% de l’aigua que es consumeix, excepte l’aigua de l’aixeta, és aigua amb gas. Al nostre país aquest tipus d’aigua ni tan sols representa un 10% del consum total. Normalment els àpats s’acompanyen amb aigua sense gas, cervesa, refrescos o vi, que en algun cas se li afegeix gasosa. L’aigua amb gas té àcid carbònic, una substància que estimula la secreció de sucs gàstrics i facilita les digestions.