Els entorns competitius aguditzen l'enginy, fomenten la creativitat i exigeixen professionalitat. Màxima econòmica que lògicament també aplica als restaurants. Només així s'entén la perfecta proposta d'avui, la d'un matrimoni que fa temps que ha decidit que la seva vida i professió es fusionin completament, fent d'ella una manera de viure. Mireia Navarro i el seu marit i xef Rafa Penya, del reeixit restaurant Gresca, han invertit diners i, sobretot, matèria grisa i idees, a reformar el seu restaurant. No només és una inversió en ampliar taules, és una aposta atrevida i amb personalitat.
"Els Gresca" han muntat al local del costat del seu restaurant, a l'Eixample, un Bar, concretament un bar de vins. De tota manera, per situar-te bé, de bar no té més que el nom, perquè el que s'hi menja són uns sofisticats, delicats, potents i ben servits platets. I per acompanyar-los, una singular oferta de vins, sobretot francesos i gairebé sempre orgànics. Una altra aposta d'"els Gresca", plena de personalitat, que permet al client situar-se en un pla diferent, lluny de l'habitual.
Curiós local, modern i en forma d'"U". El Gresca i el Bar Gresca tenen entrades separades (ambdós pals de la "U"), menjadors en forma de tub, i al final de tots dos (base de la "U"), s'uneixen al frontal d'una cuina molt equipada, en vista del client, que serveix per a ambdós menjadors. Al davant de la cuina hi ha una barra de 6 places, on els més gastrònoms podran gaudir veient les creacions dels cuiners abans de poder degustar-les. Fantàstica distribució realitzada per un jove despatx d'interioristes, Cirera-Espinet, que permet al matrimoni tenir dos locals podent ser a tots dos alhora. Brillant solució per no haver de dividir-se i no perdre detall del que passa en ambdós llocs!
Servei professional i personalitzat, encomanat per l'omnipresent Mireia, i que té un somelier que aconsella vins que són fora dels circuits comercials de la ciutat. Al "no" Bar, que avui ens ocupa, les taules són sense estovalles, no és possible reservar i l'ambient és distès. S'hi escolta música de fons, però no és gaire sorollós, pots tenir una certa intimitat.
El menjar... aix el menjar. És Bo amb majúscules. Una carta sense capítols i d'una sola pàgina, que de menys a més et porta de la tapa més mínima per acompanyar una copa de vi, a contundents, molt contundents plats servits com a platerets, en format de mitja ració. Seguirem aquest ordre, de menys a més contundència, sabor i preu també. Comencem amb unes "Anxoves", unes "Gildas de bacallà", i uns "Porros amb còctel de marisc", tres aperitius senzills però que ens van situar ja a l'alt nivell gastronòmic que coneixem del Gresca.
Anxoves i Gilda
Porros amb còctel de marisc
Seguim amb una "Amanida", no russa. 'Not' pèsols, 'not' pastanaga, 'not typical' pasterada. Lleugera i amb la patata tallada a trossos grans, és un platet barat i que no et pots saltar. Després un "Biquini de llom ibèric i Comté", molt premsat a la planxa, molt cruixent i tallat a diversos rectangles sense cap crosta. Fins aquí, platets entre 4 i 10 euros, que compensen la visita. Però ull, la cuina és la del Gresca, així que es deixen el turbo per al final.
Amanida
Biquini de llom ibèric i Comté
Estona memorable a base de "callos" melosos que els bars típics no poden aconseguir, un "Entrepà de porc amb crema agra fresca", ple de contrastos a cada mossegada i un "Peu de porc farcit de col", la presentació del qual no és apta per als que tenen manies menjant...però el gust del qual i potència ens van deixar sadollats per abandonar definitivament els salats i abordar els dolços.
Entrepà de porc amb crema agra fresca
"Callos"
Una "Pera amb cafè i chantilly", i sobretot una "Torrada de Santa Teresa" descomunal, van posar la cirereta a un d'aquests sopars dels quals surts aplaudint. Creativitat, exactitud, preu raonable i entorn perfecte: no es pot demanar més quan a sobre la factura és tan abordable i el local està obert de dilluns a diumenge.
"Torrada de Santa Teresa"
Aplaudim avui a "els Gresca" des de la nostra secció. Quina personalitat, quina passió, quina ambició, quina precisió...i alhora, quina proximitat amb el client i quin coneixement del que realment fa feliç el client local. Clap, clap, clap, clap. Bravo!
Puntuació | ||
---|---|---|
Menjar | Vins | |
74 | 85 | |
Servei | Local | |
65 | 68 | |
Preu | Estrelles Miguelín | |
35€ | ||
Per persona: 4-5 platets i 2 copes de vi |
On és el Gresca?
Adreça: Provença, 230, 08036 Barcelona
Telèfon: 934 51 61 93
Horari: De dilluns a divendres de 13:30-16 h i de 20:30-23:30 h. Dissabte de 20:30-23:30 h. Diumenge tancat.
Web: www.gresca.net