Un dels conceptes de restauració que als Miguelines ens semblen ben interessants, i encara no està molt explotat a Barcelona, és el dels Wine Bars. Com el seu nom indica, són bars especialitzats en vins, on el menjar tan sols pretén ser un acompanyament a la beguda. A la ciutat comtal n'hi ha amb una proposta més gastronòmica, com el Bar del Gresca, que té la sort d'enriquir la seva extensa carta de vins amb l'excel·lent cuina del Gresca de Rafa Peña, i n'hi ha amb una cuina més senzilla, com el que et presentem aquesta setmana: La Volàtil.

El local està ubicat en el número 6 del Carrer Muntaner, cantonada amb el Carrer Sepúlveda. Decoració a base de frases i il·lustracions vinícoles, parets blanques, taules de fusta -sense estovalles-, bona llum, una llarga barra amb tamborets i, l'element que els feligresos del déu Bacus esperen d'un bar de vins, una enorme nevera amb centenars d'ampolles.

A propòsit, si et fixes bé en el contingut de la nevera, veuràs que l'equip de La Volátil té especial predilecció pels vins naturals: d'una carta amb més de 100 referències de diferents colors i nacionalitats, el 80% d'elles no contenen sulfits afegits. Segons ens explica Susana Company, copropietària del local, un dels avantatges de beure aquest tipus de vins, és que l'endemà no patirem la temuda ressaca. I el cert és que l'endemà ens aixequem com una rosa.

Des de finals d'aquest gener, la cuina de La Volátil està en mans del sevillà July Asenso. Ell acaba d'aterrar de les cuines del Cañete i Terrassa Martínez i és immers en el disseny de la nova proposta gastronòmica. La seva idea és oferir plats senzills, sense pretensions i que siguin ideals per compartir i acompanyar els vins. Ara per ara, la nova carta compta amb aprox. 30 platets repartits en tres seccions: entrants (4-13€), principals (7-16€) i dolços (4-8€). Una cosa que ens va encantar és l'extensa carta de vins a copes que tenen, amb 20 propostes ben interessants.

Com que la proposta encara està en fase de desenvolupament, Susana i July ens van donar a provar plats de la carta i altres amb els que encara estan experimentant. D'aquests, els que més ens van agradar van ser:

La "Carxofa fregida amb romesco", pel bon punt del fregit que mantenia la suculosa de la carxofa. "L'Amanida russa", que malgrat un aspecte pastós és ben gustosa i els trossos de llagostí li aporten un bon punch de sabor. El "saltat de llagostí amb carxofa", pel seu potent sabor i la bona integració d'ambdós ingredients. Finalment, "La torrada", per ser una versió tradicional d'aquestes postres, però ben executada: cruixent, esponjosa, cremosa i gens oliosa.

Carxofa fregida amb romesco

Amanida russa

Saltat de llagostí amb carxofa

La torrada

En definitiva, si vols un local agradable i informal per degustar diversos vins a copes i picar una mica senzill i fàcil, t'animem que et deixis caure a La Volátil. A més, si ets d'aquests que tems a les ressaques, deixa't recomanar per Susana i embarca't en el món dels vins naturals.

Puntuació
Menjar   Vins
62   84
Servei   Local
65   68
Preu   Estrelles Miguelín
25€  

Per persona: 3/4 plats a compartir +1 copa de vi

 

 

On és La Volátil?

Adreça: Carrer de Muntaner, 6, 08011 Barcelona

Telèfon: 931 72 11 99

Horari: De dimarts a diumenge de 13:00h a 16:00 i de 20:30 a 23:00 . Dissabte fins a les 23:30h. Dilluns tancat.

Web: www.lavolatil.com