De la mà del xef Romain Fornell, des del prestigiós restaurant Casa Leopoldo, ens arriba aquesta setmana una videorecepta d’una especialitat gastronòmica de la regió de la Gran Bretanya: el pastís de pastanga, que a la seva zona d'origen se'l coneix com a carrot cake.
Gràcies als pastissers Rocío Parejo i Eddi Arteaga descobrirem els secrets i passos necessaris per elaborar aquestes postres delicioses.
Si us agrada el pastís de pastanaga, aquí teniu la recepta perfecta perquè us quedi ben esponjós, consistent i aromàtic. Aquest pastís s’ha posat de moda aquests últims anys, se n'han fet moltes versions, però avui la Rocío Parejo ens porta la recepta original.
La pastanaga s'ha utilitzat en dolços des de l'edat mitjana, època en la qual els ensucrats eren escassos i cars, mentre que la pastanaga, que conté més sucre que qualsevol altra verdura, era molt més fàcil de trobar, motiu pel qual es feia servir per elaborar postres dolces.
Ingredients per a un pastís de pastanaga:
160 ml oli de gira-sol
160 g farina
120 ml ou
210 g sucre morè
8 g llevat en pols
250 g pastanaga ratllada
30 g panses
30 g nous