Aquesta setmana en la secció Pastissos d'El Nacional les nostres pastisseres, Patricia i Cristina, de la Noria Bakery, ens porten un pastís per sorprendre tots els convidats: la Pavlova.

És un pastís cruixent per fora i molt cremós i lleuger per dins. Consisteix en una base de merenga amb crema batuda per damunt i trossos de fruita com la maduixa o els gerds, és a dir fruits vermells.

 

Es diu que la Pavlova es va crear en honor de la ballarina russa Anna Pavlova durant una de les seves gires per Austràlia i Nova Zelanda als anys 20 del segle passat; sembla que tots dos països es barallen per ser els pares de l'invent.

Pavlova 02

Ingredients per a la Pavlova:

Per a la merenga:

  • 4 clares d'ou a temperatura ambient
  • Un polsim de sal
  • 160 g de sucre
  • 1 culleradeta de vinagre
  • 1 culleradeta de vainilla

Per a la nata:

  • 300 ml de nata per muntar
  • 50 g de sucre glacé

logo noria bakery