Aquesta setmana en la secció Pastissos d'El Nacional les nostres pastisseres, Patricia i Cristina, de la Noria Bakery, ens porten un pastís per sorprendre tots els convidats: la Pavlova.
És un pastís cruixent per fora i molt cremós i lleuger per dins. Consisteix en una base de merenga amb crema batuda per damunt i trossos de fruita com la maduixa o els gerds, és a dir fruits vermells.
Es diu que la Pavlova es va crear en honor de la ballarina russa Anna Pavlova durant una de les seves gires per Austràlia i Nova Zelanda als anys 20 del segle passat; sembla que tots dos països es barallen per ser els pares de l'invent.
Ingredients per a la Pavlova:
Per a la merenga:
- 4 clares d'ou a temperatura ambient
- Un polsim de sal
- 160 g de sucre
- 1 culleradeta de vinagre
- 1 culleradeta de vainilla
Per a la nata:
- 300 ml de nata per muntar
- 50 g de sucre glacé