Continuem amb la nostra secció més vista! I ara, durant aquest mes, l'Oscar Manresa ens ensenya a fer els plats catalans de Nadal més típics. Avui ens farà el pollastró amb orellanes i prunes.
Els pollastrons són uns pollets molt petits, una mica més grossos que les guatlles, que són per menjar-ne un per persona, d’entre 8 i 10 setmanes d’edat i d’un pes no gaire superior al mig quilo. Aquesta joventut atribueix a la seva carn un gust tendre i delicat, que si la sabem cuinar com cal, és a dir, a foc lent i amb paciència, ens queda un plat excel·lent. En aquest cas el farcirem de prunes, orellanes i un toc de romaní, un condiment tradicional de la cuina mediterrània.
Les prunes seques són una elaboració tradicional als Països Catalans i les orellanes són albercocs secs. S'elaboren de manera tradicional per tota la Mediterrània, de Turquia al Marroc.
Ingredients per al pollastró amb orellanes (2 persona)
200 g orellanes
200 g prunes
2 pollastrons
Vi ranci
Romaní