Fa 6 anys, en Víctor Ferrer, un "exCan Fabes", va convertir la botiga familiar Betlem en una taverna gastronòmica, o com ell l'anomena, en una miscel·lània gastronòmica. El bulliciós local es troba en una cantonada de l'Eixample Dret, és molt petit, tot just hi caben 4 taules altes rodones i menys de 25 tamborets, això sí, aprofiten el xamfrà per muntar una simpàtica terrasseta amb 12 cadires. A més, tenen un petit privat de 6 cadires en un entresolat del local, l'únic espai en el qual accepten reserves.
Terra històric, parets blanques de ceràmica, ampolles de vi, sostres alts i cert toc hipster decoren la taverna i li atorguen un ambient interessant que atreu tant a locals com a turistes. El servei és informal i està capitanejat per la Rosa, que li aporta eficiència i rapidesa.
La proposta gastronòmica, com ja avisa el nom del restaurant, és una miscel·lània a base de conserves, tapes, entrepans freds/calents, platets i recomanacions del dia, i està complementada amb una interessant carta de vins a copes i ampolles. Aquesta miscel·lània té molt sentit, ja que el Betlem està obert des de les 09h fins a les 24h, de dilluns a diumenge. Això el converteix en un lloc ideal per anar a esmorzar un entrepà, prendre un vermut al migdia, degustar un vi cap al tard o deixar-se portar per diversos platets en el sopar.
En el nostre cas, visitem la taverna a la nit, on vam tenir l'ocasió de degustar 10 platets. Comencem amb una amanida de tomàquets i una excel·lent ventresca casolana, servida en una petita safata ovalada i metàl·lica típica de bar. Després van arribar unes torrades de steak tartar, potser un mos una mica senzill per a un paladar "Miguelín".
Amanida de tomàquets i ventresca casolana
Steak tartar
Dels entrants calents provem unes molt bones croquetes casolanes, amb més bocins que beixamel. Seguim amb una densa truita de bacallà, on trobem a faltar la típica "bava" d'ou que aporta suculència. Tanquem els entrants amb un notable Ravioli de bou de mar, amb textura agradable, un sabor equilibrat i un lleuger picant que ho fa divertit. Un must del Betlem.
Croquetes
Truita de bacallà
Raviolis de bou de mar
Finalment ataquem els plats més contundents de la proposta gastronòmica. Comencem amb una presa ibèrica amb escamarlans petits i bolets de castanyer, amb tots els ingredients en el seu correcte punt de cocció, tanmateix ens hauria agradat trobar alguna salsa que integrés millor els tres "productassos". A continuació, tastem l'hipercruixent papada de porc, peça melosa i amb una cocció perfecta, en la qual l'acompanyament de puré de patata a la llimona no ens va acabar de convèncer per l'excés de toc cítric. Per finalitzar, el secret de vaca amb puré de tupinambo, peça de carn súper sucosa i saborosa amb un especiat entre picant i "axoriçat", ben interessant!
Presa ibèrica amb escamarlans petits i bolets de castanyer
Papada de porc cruixent
Secret de vaca amb puré de tupinambo
Les postres del Betlem mereixen una especial atenció: els Miguelines no vam poder resistir-nos a provar-ne 2 dels 5 que tenen a la carta. En el mel-i-mató, sent un clàssic, el Víctor ha creat una versió excepcional que barreja sabors i textures de manera que porten aquest plat al top de la carta. Imprescindible. Les segones postres, un Crumble de pastanaga amb escuma de coco, són també recomanables, encara que pot quedar eclipsat per l'excel·lent mel-i-mató.
Mel-i-mató
Crumble de pastanaga amb escuma de coco
Una miscel·lània ben interessant, amb moltes ganes i l'objectiu de confeccionar una proposta plena de sabor i plats aptes per a tot el públic. Estem convençuts que Víctor és al bon camí per convertir el Betlem en una obligada parada gastronòmica.
Puntuació | ||
---|---|---|
Menjar | Vins | |
64 | 70 | |
Servei | Local | |
63 | 61 | |
Preu | Estrelles Miguelín | |
25€ | ||
Per persona: 4/5 plats a compartir+ 1 copa de vi |
On és BETLEM – Miscel·lània Gastronòmica?
Adreça: C/ de Girona, 70, 08009 Barcelona
Telèfon: 932 65 51 05
Horari: De dilluns a diumenge de 9:00 a 00:00.
Web: www.betlem.es
.