Hi ha restaurants que es posen de moda, que apareixen en totes les llistes i dels quals tothom en parla. Tanmateix, també n'hi ha que no es coneixen tant, passen desapercebuts, però fa molts anys que estan en funcionament, tenen una clientela fixa i en els quals es menja bé i sense complicacions. Un d'aquests últims és el restaurant que us presentem aquesta setmana. Es diu Ferrum i fa 12 anys que està en marxa. Respect!

El local està ubicat a l'Eixample dret, concretament en el xamfrà del carrer Còrsega amb carrer Girona. No és gaire gran, tot just hi caben unes 40 persones repartides, la seva gran majoria, en unes taules petitones de dues persones. De decoració sòbria però elegant: parets de pedra, sostre alt amb volta catalana, terra de fusta, llum agradable, taula amb estovalles i unes eclèctiques cadires vermelles. En definitiva, bon local per anar amb la parella o un reduït grup de quatre amics.

Juan Carlos, gallec i exsumiller, és un dels propietaris del Ferrum. Ell porta el dia a dia de les operacions del local i en el servei el podem veure atenent els comensals i coordinant la cuina perquè el servei sigui ben ràpid. La proposta gastronòmica, que ell i el seu fidel equip han plantejat, és de cuina de mercat amb productes locals, de temporada i cuinats per respectar el seu sabor i essència.

Estem convençuts que portis a qui portis, sigui la sogra o el cunyat, trobarà a l'extensa carta un plat que li vindrà de gust. Aquesta està repartida en entrants (6-12€), peixos (13-21€) i carns (12-21€), i una cosa que ens va agradar molt és que hi ha "mitja ració" per a la gran majoria de plats. Ben interessant per fer un sopar de pica-pica, o per si vols cuidar la línia ara que ve l'època de torrons! La carta de vins és també extensa, amb opcions poc comercials i aptes per a tots els pressupostos.

Filet de vaca gallega

Filet de vaca gallega preview

Croquetes de pernil i bacallà

Croquetes de pernil i bacallà preview

En la nostra visita, demanem mitges racions de diversos plats. Tots ells al mateix nivell sota el criteri Miguelín. De tota manera, creiem que en la teva visita has de provar els següents:

Els "Ous Ferrum" perquè fa 11 anys que són a la carta, et deixaran sense pa i ja són tot un clàssic del restaurant. El "Tataki de tonyina", perquè encara que és un plat habitual a moltes cartes, ens va agradar el punt salat-dolç en combinar el peix amb la ceba caramel·litzada. Els "Peus de porc" perquè estaven ben marcats a la planxa i la salsa de pinyons quedava genial. Finalment, el "Lemon pie", perquè la massa era ben cruixent i la crema de llimona era molt equilibrada en acidesa i dolçor.

Ous Ferrum

Ous Ferrum preview

Tataki de tonyina

Tataki de tonyina preview

Peus de porc

Peus de porc preview

Lemon pie

Lemon Pie preview

En definitiva, un d'aquests llocs fora del radar habitual però ben conegut pel seu menú de migdia, la gent del barri i algun turista despistat. Menjaràs bé, pots portar qualsevol persona, l'ambient és agradable i estaràs ben servit. Què més vols?

Puntuació
Menjar   Vins
67   68
Servei   Local
69   69
Preu   Estrelles Miguelín
35€   1 estavellis
Per persona: 4/5 plats a compartir+ 1 copa de vi. Menú migdia 14,5€  

On és el restaurant Ferrum?

Direcció: C/ Còrsega, 400, 08037 Barcelona

Telèfon: 934 57 76 10

Horari: De dilluns a dissabte de 13:00 a 16:00 i de 20:30 a 23:30. Diumenge tancat.

Web: www.restaurantferrum.cat