La cuina peruana està de moda. És una fórmula guanyadora resultat de la influència de 5 cultures que, després de diversos anys convivint al país sud-americà, han aconseguit crear un mestissatge de plats frescos, expressius a boca i que combinen diferents sabors i textures d'una forma visualment atractiva. I quan aquests elements s'uneixen amb els nous desitjos per part dels consumidors: plats més lleugers, més healthy, més bonics, etc. provoquen que la cuina peruana sigui una opció que fa feliç a moltes persones.
A l'article d'avui, us presentem el Totora. Un restaurant de cuina peruana que inspirat en els "Cavallets de Totora", unes embarcacions típiques d'una zona marítima del Perú, porta a Barcelona una proposta gastronòmica que ofereix els plats més característics, a base de peix i marisc, de la cuina del país: cebiches, tiraditos, causes, makis, niguiris i arrossos.
El local està ubicat a la part alta de l'Eixample Esquerre, és gran, molt gran, i està dividit en 3 ambients: una zona lounge que serveix uns molt bons piscos i cocktails a base de sabors peruans, la zona de restaurant i, finalment, una petita terrassa. Bona llum, àmplies taules, cadires còmodes i una decoració en tons blaus i pedres generen un ambient elegant, ideal per celebrar alguna ocasió en família, amics o en parella.
Animats per les recomanacions del jove servei, els Miguelines provem alguns dels plats que ens ofereix el Totora. Comencem per un assortiment de 4 tipus de cebiche: de corbina, de salmó, de calamar i gambetes, i finalment de tonyina bluefin. Tots ells ben equilibrats, elegants i plens de matisos i textures que fan que cada cullerada sigui diferent. El de tonyina va ser el que més ens va agradar.
Cebiche de salmó
Cebiche de corbina
Cebiche de calamar i gambetes
Cebiche de tonyina
Continuem el sopar amb uns altres 3 clàssics de la cuina Peruana. Un tiradito de salmó, plat saborós i ple de contrastos. Una causa de ventresca de tonyina, plat que no ens va acabar de convèncer per la textura de la causa i el tipus de ventresca utilitzada. I una causa de "pop a l'olivera", on la barreja del sabor de la salsa d'olives, la tècnica de cocció del pop i la cremositat de la causa al pesto feien el plat ben interessant.
Tiradito de salmó
Causa de ventresca de tonyina
Causa de pop a l'olivera
Finalment, ens animem amb l'Ají de Gallina, un guisat típic peruà que combina pollastre amb una salsa a base de pebrot groc, nata, ceba i all, i que acompanyem amb un petit bol d'arròs. Plat potser no tan fresc com els anteriors, però saborós i cremós, recomanat per a aquells que volen una mica més que els delicats sabors del mar.
Ají de gallina
Com a postres, ens van portar una espècie de rosquilles fregides, acompanyades d'una mel de panela i mango. Ideal per als fans de les postres ben dolces.
Rosquilles
Està clar que la cuina peruana es troba en plena expansió a Barcelona, cada vegada hi ha més passió pels cebiches i tiraditos, i xefs de reconegut prestigi estan obrint locals a la ciutat, i el Totora és un bon exemple de local que vol fer arribar aquesta cuina al públic. Tanmateix, aquesta expansió pujarà el nivell d'exigència, tant de l'oferta com de la demanda, i el Totora tindrà el repte de pujar una marxa per seguir el frenètic ritme del mercat. Equip del Totora, a per això!
Puntuació | ||
---|---|---|
Menjar | Vins | |
65 | 63 | |
Servei | Local | |
63 | 70 | |
Preu | Estrelles Miguelín | |
40€ | ![]() |
|
Per persona: 1 cebiche + 1 principal + 1 pisco sour |
On és Totora?
Direcció: C/ Còrsega, 235, 08036 Barcelona
Telèfon: 936 67 43 72
Horari: De dilluns a diumenge de 13:30 a 16:00 y de 20:30 a 23:30
Web: www.totorabcn.com