"Hola! Ens agradaria reservar una taula per a aquesta nit". "A quina hora?", ens respon una veu femenina amb un marcat accent italià. "A les nove, due persones", contestem. "Non c'è problema. A cuala nome?", ens pregunta. "Eulogi", diem. "Scusa. Non capisco!", lamenta la veu. "Eulogioooooo", contestem amb el nostre millor accent italià. "Ahhh! Va bene. La tavola confermata", ens respon.
Així va començar la nostra immersió italiana al restaurant Un'Altra Storia, regentat per una mare (María) i un fill (Peppe) d'origen sicilià. En Peppe va arribar a Barcelona fa més de 15 anys i la María, fa tan sols un any, va tancar el seu aclamat restaurant a Sicília, va fer les maletes i va pujar a un avió per retrobar-se amb el seu fill i muntar conjuntament un restaurant a Barcelona que transporti els comensals a la campanya italiana.
De fet, quan entris, tanca els ulls, respira profund i estigues atent a l'olor que desprèn la cuina a la vista. Impossible no transportar-te a Itàlia! Quan tornis a obrir els ulls, veuràs que el local no és gaire gran (tot just hi caben 30 persones) i es respira un ambient honest i humil però elegant: parets blanques, algunes petites fotografies de la família, bona il·luminació i taules vestides. Fantàstic per a un sopar informal amb la parella o per anar a menjar amb els pares.
La proposta gastronòmica és una cuina de mercat italiana basada en les receptes familiars que la María va aprendre de la seva nonna mentre passava els estius a la casa de camp. Tots els plats s'elaboren amb productes frescos, de temporada, ecològics i importats directament des de Sicília. La carta, l'aspecte de la qual és d'un llibre, va canviant freqüentment i, si et fixes, a les pàgines trobaràs, escrites a mà, les diferents versions que aquesta ha tingut al llarg de les 53 setmanes que porta obert el local.
La versió que nosaltres trobem s'organitza a 5 seccions: Antipasti (6-15€), pastes fresques (10-18€), peixos (18-22€), carns (13-16€) i dolços (6€). La carta de vins es redueix a menys de 15 opcions, la gran majoria procedents de Sicília. Ens va semblar molt interessant el menú de degustació que, per 30€ per persona, inclou: 4 antipasti, 2 plats de pasta fresca i 1 postres. Imbatible i ideal per compartir!
Aquest menú va ser el suggeriment de la Roberta, la jove cambrera de Palerm que atén el petit menjador. Els Miguelines acatem religiosament el seu mandat i ens vam posar mans a l'obra. Dels 7 plats que componen el menú, creiem que amb tan sols els següents ja et sentiràs a la casa d'una família italiana:
La "Caponata de verdures", una espècie de samfaina. Deliciosa per obrir l'estómac, ben gustosa i untuosa, ideal per acompanyar amb pa. Després la "Parmesana d'albergínia", com un pastís construït a base de fines làmines de tomàquet, formatge, alfàbrega fresca i albergínia. Sabor ben casolà! Posteriorment, els "Rigatoni amb carbassó, botifarra negra i menta", amb la pasta cuita a la perfecció, on la suavitat del carbassó i la frescor de la menta equilibren a la botifarra. Finalment, els "Espaguetti amb sardina, fonoll i panses". Compte! No és un plat per a tots els públics, el punch de sabor de la sardina és intens, però a nosaltres ens va encantar el conjunt.
Caponata de verdures
Parmesana d'albergínia
Rigatoni amb carbassó
Espaguetti amb sardina, fonoll i panses
Aquest restaurant no és "un'altra italiano", en aquest cas, com bé remarca el seu nom, és una altra "storia". Una història autènticament italiana, familiar, senzilla però elegant i que ofereix una cuina rústica que et transportarà al territori sicilià. A què esperes per deixar-te portar?
Puntuació | ||
---|---|---|
Menjar | Vins | |
69 | 60 | |
Servei | Local | |
67 | 67 | |
Preu | Estrelles Miguelín | |
35€ o 30€ | ||
Per persona: Carta 4/5 plats a compartir+postres+copa de vi Menú: 4 antipasti+2 pastes fresques+postres (beguda no inclosa) |
On és Un'Altra Cosa?
Adreça: C/ Saragossa, 122, 08006 Barcelona
Teléfono:935 66 28 14
Horari: De dimarts a diumenge de 13:00 a 15:00 i de 20:30 a 22:30. Dilluns tancat.