Menjar una paella davant de la platja bevent un cava ben fred i amb vistes al mar... sona a pla de debò. Ho és! A la nostra estimada i admirada pel món Barcelona, tots tenim un lloc on anar per viure-hi aquesta experiència. Però aprofitant el rebuf de la potent Barcelona, altres nuclis urbans molt propers creixen i fan els deures, urbanitzant les seves primeres línies de mar. Aprofitant el bon treball fet per l'Ajuntament de Badalona al passeig Marítim, el barceloní Grup Varela ha invertit en un xiringuito-restaurant.
L'Estupendu, que aprofita un antic equipament públic de la platja, és un local "ideal", amb parets blanques d'estil Eivissa, porticons blau cel i sostre de canyís, com ha de ser en un veritable xiringuito. Espai gran, amb tres zones diferenciades: el bar, el racó per a esdeveniments i concerts, i la que ens ocupa avui, el restaurant, que té una enorme terrassa amb les típiques taules de fusta que trobem en llocs de platja, i que està equipada perquè a l'hivern també s'hi pugui menjar mirant al mar però sense mullar-se ni pelar-se de fred.
Només el lloc ja paga la pena, però a més la carta et farà feliç, perquè trobaràs tot el que esperes d'un xiringuito. Primers, per picar, peixos i arrossos. De picar tastem una simpàtica mussola en adob amb la seva maionesa, una refrescant amanida de tomàquets variats perfecta per omplir una mica l'estómac abans de la paella, o croquetes de pernil i sípia. Tots aquests plats estan sota el capítol "Per compartir", i els següents, també: tàrtar de tonyina amb alvocat, senzill, però que és encara més exquisit davant el mar, i el plat estrella d'aquesta primera part, cloïsses amb sofregit de tomàquet, per llepar-se'n els dits.
Mussola en adob amb maionesa
Amanida de tomàquets variats
Croquetes de pernil i sípia
Tartar de tonyina amb alvocat
Cloïsses amb sofregit de tomàquet
D'entre els segons apostem per tastar dos arrossos. Vam menjar l'"arròs de la reina amb verdures i bacallà", sucós i en el seu punt, i l'arròs mariner, que podria anomenar-se "arròs del senyoret", perquè no s'hi havia de treballar gens. Ambdós arrossos, gra bomba, s'elaboren acabant-los en un forn de llenya, la qual cosa els dóna una sequedat i gust diferents dels que solem tastar normalment. Aquest és el toc d'autor que li dóna Carlos Allue, el xef en cap de Grup Varela.
Arròs de la reina amb verdures i bacallà
Arròs mariner
Postres casolanes i senzilles per acabar amb un mos dolç abans... d'un gintònic? Crema catalana, gens grumollosa i amb sucre cremat a sobre, i unes trufes molt bones amb gotes d'oli i sal. Una experiència rodona i satisfactòria, en un lloc ideal per a amics i família durant el dia, i també per a sopars romàntics a la llum de la lluna. El xiringuito l'Estupendu, un lloc que paga la pena i en què segur viuràs una experiència tan positiva com el seu nom.
Crema catalana
Una copa
Puntuació | ||
---|---|---|
Menjar | Vins | |
60 | 60 | |
Servei | Local | |
65 | 70 | |
Preu | Estrelles Miguelín | |
30€ | ![]() |
|
Per persona: 5-6 tapes per a compartir + 1 copa de vi |
On és L'Estupendu?
Adreça: Carrer d'Eduard Maristany, 75, 08912 Badalona
Telèfon: 933 84 83 64
Horari: De dimarts a divendres de 13h a 23:30. Dissabte de 10h a 23:30. Diumenge de 10:00 a 17:00.