Petitó, bufó, decoració que combina els colors blau pastel amb taules de fusta, plats de ceràmica, coixins de tela fets a mida i moltes plantes per les parets. Així és el local que et proposem aquesta setmana.

La veritat és que aquesta decoració del Punta Anguila fa que es respiri un aire totalment estiuenc i de fet, en algun moment, els Miguelines ens vam sentir sopant en un xiringuito d'un poble costaner, quan en realitat estàvem al carrer Fígols 47 del barceloní barri de Les Corts.

Certament no anàvem molt desencaminats, el César i la Verònica, parella i propietaris del local, ens van explicar que, d'alguna forma, volen transportar els comensals al preciós penya-segat anomenat “punta de l'Anguila” de l’illa de Formentera, lloc on el César havia estiuejat de petit i li portava molts bons records.

L’origen del local sorgeix que tant en César com la Verònica tenien ganes d’un projecte propi, on gaudir del que més els hi agrada: fer somriure la gent amb bon menjar. I pel que sembla han assolit aquest objectiu, ja que pràcticament omplen cada dia amb gent del barri i trobar taula pel mateix dia és una tasca ben complicada.

A nivell gastronòmic, els dos emprenedors han deixat els aires de l’illa balear per dissenyar una extensa carta amb més de 40 (!) propostes, on trobaràs des d’unes croquetes de rostit de pollastre a unes gyozes de fricandó de vedella, fins unes kokotxes de bacallà al pil-pil o uns callos amb cigrons i cap-i-pota. Cartes així ens sorprenen, ja saps que els Miguelines preferim cartes curtes i amb un focus, però en César –que està als fogons– ens va explicar que gràcies a tècniques com la cuina al buit i la pasteurització pot oferir una carta així d’extensa perquè els molts clients que repeteixen no s’avorreixin.

A la nostra visita, vam arribar a tastar 13 plats de la carta entre tapes, racions i postres. Tot ells al mateix nivell d’una estrella Miguelín i de tots podríem destacar algun aspecte. Dit això, ens van arribar al cor les fantàstiques croquetes de pollastre, per al nostre gust, amb un polsí addicional de sal entrarien al TOP3 de Barcelona. També ens va agradar molt l’ensaladilla russa amb anguila fumada, que li aporta un toc original a aquesta clàssica tapa. Ben originals, ben cuites i ben saboroses les gyozes de fricandó. Si ets amant de la carn gaudiràs de valent amb el melós de vedella que el César el cuina al buit durant més de 20h a baixa temperatura.

Callos amb cigrons i cap i pota 

Croquetes de pollastre i croquetes de ceps amb foie

Ensaladilla amb anguila fumada

Gyozas de fricandó i d'ànec amb foie

Ous de reig amb pernil, foie micuit i ou poche

Foie micuit amb poma caramelitzada

Melós de vedella

Kokotxes de bacallà al pil-pil

L’apartat de postres és molt més reduït. A nosaltres ens van sorprendre molt les trufes de te verd matcha que els hi prepara una amiga japonesa.

Trufes de te verd matcha

Pastís Red Velvet

En resum, no ens sorprèn gens l’èxit local que té el Punta Anguila en aquest barri. En César i la Verònica han aconseguit combinar amb èxit un ambient agradable, informal i familiar amb una extensa proposta de tapes i platets fets amb amor que agraden a tothom.

Recorda de trucar amb temps per reservar una de les poques taules que tenen!

Puntuació
Menjar   Vins
68   67
Servei   Local
67   67
Preu   Estrelles Miguelín
30€ p.p.  
   

On és el Punta Anguila?

Adreça: C/ Figols, 47

Horari: de dimecres a dissabte de 13:00h - 16:00h, 20:00h - 23:00h i diumenge de 13:00h - 16:00h

Telèfon: 931583291

Web: www.puntaanguila.com/