Per explicar el restaurant d'avui necessito que tu, lector, vagis a un concert de música, un d'U2, per exemple. En aquest concert, Bono està presentant per a tu i els teus, en directe, les cançons del seu nou àlbum. Fa una hora que ha començat el concert... Bono està fent un descans... i no saps com, comences a corejar al costat de tots els altres assistents al concert "Sunday Bloody Sunday, Sunday Bloody Sunday,…". Sí, t'encanta Bono... però vols que et canti això que t'apassiona, el que et va fer seguir-lo, aquesta cançó que has cantat i ballat tantes vegades a la teva vida.

De la música a la gastronomia, amb aquesta analogia. I és que Rice, o concretament "Rice! By Miguel Sánchez Romera", va obrir fa 4 mesos com si fos un nou àlbum de Bono, volent-se centrar en l'arròs fet en totes les formes hagudes i per haver. Tanmateix, avui és un "best hits" total, un lloc on els que el seguien en el reeixit i estrellat L'Esguard, famós restaurant del Maresme que va desaparèixer fa més de 10 anys, l'han acabat convencent que els doni plaer de la forma que sempre ho va fer, amb el seu subtil, acolorit, complex i sofisticat exercici d'alta cuina. Miguel Sánchez Romera no és Bono, és molt millor (disculpes si ofenem algun fan). En Miguel és neuròleg (!) o més ben dit, ho va ser, perquè fa anys que es va passar amb èxit a cuiner, sempre al costat de la seva dona Cristina, coautora de tots els projectes. Després d'uns anys fora de la nostra terra, assessorant projectes gastronòmics a NY, entre altres llocs, han tornat. Bé!

En plena Esquerra de l'Eixample, Muntaner/París, el local, d'entrada de passadís-tub però de final ampli, és molt lluminós amb sostre alt, amb parets blanques decorades amb uns colorits quadres de temàtica gastronòmica. Decoració minimalista, neta, freda, moderna... no et deixarà indiferent. Taules amb estovalles, espai entre taules i capacitat per a 60 persones sense estar masegats. Servei amb un gran capità, en Jordi, vestit elegantment com maître d'abans, que ja va col·laborar amb la família en l'anterior etapa, i que 10 anys després ha "tornat a casa per Nadal". Atenció, la tripulació d'aquest gran capità no està al mateix nivell.

Arròs negre amb velouté de kombu, gambetes al curri i sípia

Coquelet guisat en salsa de soja, verdures i puré de mongetes

Ostra Louis fumada amb vainilla, alfàbrega i puré de porro

Salmó fumat amb formatge fresc, crudités, fruites i verdures

Sorbet de mango, maduixa, mora i kiwi a sobre d'un mousse de xocolata blanca, aigua de roses i litxi

Les fotos parlen per elles mateixes... a més, les descripcions dels plats es tornen molt barroques tant per la multitud d'ingredients, com per la de colors i textures... El que val la pena esmentar-te perquè sàpigues si vols visitar aquesta joia gastronòmica o no, és que només serveixen menús de degustació, 4 concretament, que oscil·len entre 35 i 55 euros sense begudes, al migdia tenen una oferta "light" que permet menjar per menys. L'exercici de només menú genera un ràpid i interessant ritme entre plats.

No és un lloc barat, tampoc de diari. Lloc per a amants del diferent, dels plats de disseny i de parlar amb, però també del menjar. Bon lloc per a celebracions íntimes o grups petits a la recerca de gastronomia de nivell. I sobretot, un lloc del qual sortiràs sempre cantant alguna cosa així com "it's a beautiful day" ni nu ni nu na. Welcome back, Miguel i Cristina.

Puntuació
Menjar   Vins
80   65
Servei   Local
68   70
Preu   Estrelles Miguelín
25€  

4 menús de degustació, des de 35€ fins als 55€, o bé menú de migdia a 25€

 

 

On és "RICE!"?

Adreça: Carrer de Muntaner, 182, 08036 Barcelona

Telèfon: 931 42 67 09

Horari: De dimarts a dissabte de 13:15 a 16:00 i de 20:00 a 23:30. Dilluns i diumenge tancat

Web: www.ricebysanchezromera.com