A la platja o a les terrasses. Si parlem d’aliments ideals per refrescar-nos, un dels primers que ens vindrà al cap és el gelat. Un caprici que assaboreixes amb delit, però que després pot generar algun ensurt inesperat al moment de pujar a la bàscula.
Els gelats comuns s’elaboren a partir de lactis com la nata o la crema, d’ou, de sucre i d’edulcorants. Uns productes que no afavoreixen la línia, ja que aporten entre 200 i 250 calories per cada 100 grams.
Però si ets dels que et preocupes pel teu pes, existeixen alternatives que també et permetran endolcir aquests dies de calor al mateix temps que mantens un equilibri calòric. Avui et presentem el sorbet.
El sorbet és una de les solucions més sanes, saboroses i lleugeres que pots escollir per les teves postres. A diferència del gelat, aquest dolç no conté ingredients greixosos, ni tampoc rovell d’ou. Aquest fet li atorga menys fermesa i cremositat, però a canvi el nombre de calories es redueix considerablement.
El sorbet conté sucres simples i pot tenir més o menys fibra segons la fruita que escollim per elaborar-lo. Si vols reduir encara més els nivells de sucre, el pots substituir per edulcorants i productes com el xarop d’atzavara, la melassa o la mel de Maple.
Et proposem 2 receptes fàcils, ràpides i sanes per poder saciar les ganes de dolç.
Sorbet de fruits vermells
Ingredients
200 grams de gerds
200 grams de maduixes
125 mil·lilitres d'aigua
125 gr. de sucre (o edulcorant)
Elaboració
El primer pas és rentar bé les fruites i trossejar-les per posteriorment posar-les a la batedora. Un cop triturades les passem per un colador i hi afegim el sucre i l'aigua.
Posem tota la barreja en una geladora i ho posem al congelador fins a l'hora de servir-lo.
És preferible presentar-lo amb copes amples, ja que us permetrà ornamentar-lo amb els ingredients que més desitgeu. Algunes herbes com la menta li poden donar un toc diferent i original.
Sorbet de mango
Ingredients
Mig quilo de mangos
125 mil·lilitres d'aigua
125 gr. de sucre (o edulcorant)
Suc d'1 llimona
Elaboració
De polpa carnosa i dolça, és la fruita nacional de l’Índia i del Pakistan. Es tracta d’un dels sabors més característics de l’estiu des de fa anys.
Com en el cas dels fruits vermells, començarem rentant els mangos, els trossejarem i els reservarem. Amb el sucre i l'aigua prepararem un almívar i un cop fet deixarem que es refredi.
A continuació posarem els mangos, el suc de la llimona i l'almívar a la batedora i ho triturarem fins a fer un puré. El passarem a la geladora i el conservarem al congelador fins que el servim.