Els usuaris de Twitter sabran que molta gent, en el seus comptes, sota del seu perfil hi tenen un tuit fixat que és el que sempre apareix damunt de tot, de manera permanent. Una declaració d'intencions que l'excel·lent actor i director català David Selvas també fa servir. L'intèrpret i director, un dels màxims responsables de La Brutal, fa temps que és una de les veus més respectades en el món del teatre i la televisió d'aquest país. Perquè no només és un actor de primera que dirigeix amb mà mestra obres imprescindibles, sinó que també parla clar quan toca, i defensa el que ell és davant qui sigui. Com ara, que li ha dedicat una sonora bufetada a la Real Academia Española que haurà ressonat als seients "Ñ" o "ñ" o a qualsevol altra lletra de la institució que vetlla per la llengua espanyola.
Com dèiem, el bo d'en David té un tuit fixat que sempre apareix dalt de tot del seu timeline. És un vídeo que va esdevenir viral i que ja té més d'un any, del març del 2021. Què s'hi veu? Un fill al costat dels seus dos pares. Un nen anglès abraçat a dos homes. Un d'ells diu que ja estan farts de sentir sempre la mateixa pregunta: "Una pregunta que ens fan sempre com a família LGTB és: Quin és el pare de debò?". Una pregunta abjecta. Però lamentablement real. I que han sentit moltíssimes vegades. Fins que se'ls hi van inflar. A tots tres. Responia el nen. I la galeta amb la mà oberta era de les que encara ressonen, molts mesos després. Cridant, perquè tothom ho entengui d'una punyetera vegada, s'acostava a càmera i esclatava: "Quina mena de pregunta és aquesta??? Els dos són pares de veritat!!". "Qui és aquest?", li preguntava un dels pares. "My daddy" (el meu pare). "I qui és aquest?", li tornava a preguntar, enfocant-lo la càmera a ell. "My papa" (el meu papa), responia orgullós el nen, que deixava anar un demolidor final: "End of story" (fi de la història). I David Selvas, emocionat, exclamant un gran: "Em REPRESENTAAAAAAA TAAAANT!!!!!", al costat de molts Arcs de Sant Martí:
Meravellós. Hi ha molts tipus de famílies. Tantes com persones diferents som cadascun de nosaltres i el que ens agrada. Hi ha famílies formades per un pare, una mare i un fill. O un pare, una mare i dos fills. O un pare, una mare i deu fills. O dues mares i un fill. O dos pares i un fill. O una mare sola amb fills. O... i així fins a l'infinit. Que cadascú formi la família que li surti del monyo. Però es veu que això a la RAE no ho acaben d'entendre (o no ho volen entendre). L'intèrpret viu feliç amb la seva parella i la seva filla i ara acaba de destrossar amb finezza la Real Academia Española per l'enèsima falta de respecte. Enguany, com cada fi d'any, la RAE inclou noves actualitzacions, modificacions o paraules noves al Diccionario de la Lengua Española. Per exemple, 'mamitis', que defineixen com "excesivo apego a la madre". I 'papitis'? Ni rastre. Per què? Segons el seu director, "Hemos incorporado ‘mamitis’ y no ‘papitis’, pero no es que consideremos que una cosa existe y otra no: ‘mamitis’ está documentada y ‘papitis’ no". Chim pum. I s'ha quedat tan ample. En veure les matusseres explicacions, una de les que ha saltat ha estat l'actriu i presentadora Ana Morgade.
Diu Morgade, adreçant-se a la RAE: "Hola, RAE, neh, que se me hizo raro que no añadáis PAPITIS también al diccionario. Pero claro, el afecto y el apego solo es excesivo si se tiene hacia una madre, eso está documentadísimo por la universidad de los c0j0nes cuadrados. Circulen, que aquí no pasa nadEN FIN". Demolidora. Qui també se n'ha fet ressò ha estat un David Selvas que ha parlat clar i català, exposant el seu propi cas: "En mi familia, mi hija solamente puede tener PAPITIS porque tiene dos padres. Pues nada, le contaré que no piede tener papitis…gracias RAE por ser tan sensible a la diversidad…":
Diu la RAE que el terme papitis no està documentat... No fa falta documentació de cap mena per constatar que la RAE fa un tuf de ranci i d'homòfob que tomba.