"El govern d'Espanya és imbècil i el rei, un inútil". Aquesta frase lapidària que podrien subscriure molts, és obra d'una estrella de Hollywood que els darrers temps s'ha significat de manera molt activa per la causa independentista: Pamela Anderson. La vigilante de la playa vigila pel dret a decidir i si ara s'hagués rodat la seva famosa sèrie a les platges de Califòrnia, hagués canviat el mític banyador vermell per un amb els colors de la senyera i el salvavides l'hagués pintat amb una estrella blanca amb fons blau.
Anderson s'ha mullat més els darrers temps per Catalunya que quan rodava escenes: "La pregunta és si és un desastre que Catalunya es convertís en independent. No és una idea dolenta, si es gestiona de manera apropiada, i no és la fi del món. Més enllà del resultat final, els catalans haurien de tenir una oportunitat de tracte just similar al del referèndum per la independència escocesa al Regne Unit. Suport al poble català i el seu dret a determinar el seu futur i com governar els seus assumptes". L'actriu, a més, no ha escatimat en crítiques als que s'hi oposen, com el PP o els Borbons. Dels populars ha dit coses com que "El Partit Popular és el tipus de partit que treballa sobre la base de la provocació i ha estat durant una dècada mostrant als catalans, i prèviament als bascos, un dit". De Felip i companyia, "La idea que Espanya és un país uniforme, és un mite. El País Basc, Catalunya... s'assemblen molt més a Europa que a Espanya. Espero que la monarquia se'n adoni, amb tot el que està passant ara, que els seus arguments són inútils i un fracàs".
En aquest context qui ha celebrat coincidir amb la fervent activista política ha estat Toni Comin. L'exconseller de Salut s'ha trobat a Brussel·les, en el marc d'un acte polític, "una dona q ja el 2017 va sortir en defensa d la causa catalana. Que rebem suports tan inesperats és la prova q per estar amb la nostra causa només cal una cosa: ser demòcrata".
Comín, a més, ha recuperat el comentat article que es va publicar a la fundació de Pamela Anderson que duia l'explícit títol de "Catalonia" il·lustrat amb una estelada.
Segur que el desig tant de Comin com d'Anderson és que la causa arriba a bon port. O com a mínim, que arribi sana i estàlvia a la vora de la mar.