La cantant Pink fa setmanes que recorre Europa amb la seva gira mundial ‘Beautiful Trauma’. Després de mesos actuant als escenaris del seu país i del Canadà, l’artista estatunidenca va aterrar al juny als Països Baixos i ja ha visitat Irlanda, el Regne Unit, Bèlgica i França. La seva darrera parada: Alemanya. Ahir a la nit, la Pink tenia programat un concert a Berlín. Però lluny d’omplir pàgines i pàgines de bones critiques a la premsa germànica pel seu espectacle, la cantant ha protagonitzat una gran polèmica a la capital pel que ha fet al Monument de l’Holocaust mentre visitava la ciutat.

GTRES

Al seu compte d’Instagram, la cantant nord-americana ha compartit una imatge dels seus fills corrent per dins del monument que es va instal·lar a Berlín l’any 2005 i que homenatja els jueus assassinats pel nazisme a la Segona Guerra Mundial. “Aquest lloc no és per a jugar a fet i amagar”, “Malament, ensenya els teus fills a respectar”, “Un memorial per a la gent morta no és un lloc per a anar a divertir-se”... són alguns dels missatges furiosos amb la Pink. La cantant, consternada per les crítiques, ha volgut tancar la polèmica amb una declaració contundent: “Per tots els comentaris: aquests dos nens són jueus, com jo i tota la meva família materna. La persona que va construir aquest monument creia en els nens sent nens, i per a mi això és una celebració de la vida després de la mort. Siusplau quedeu-vos el vostre odi i els judicis de valor per a vosaltres mateixos”.

No és la primera vegada que passa alguna cosa similar. Al març, el Memorial d’Auschwitz (a Polònia) va cridar públicament l’atenció als visitants i els va demanar que no es fessin fotos “irrespectuoses” amb el patiment dels que hi van morir; i al desembre de l’any passat, la Federació Espanyola de Gimnàstica va rebre fortes crítiques perquè un dels equips participants al Torneig Nacional de Gimnàstica Rítmica duia uns vestits inspirats en els jueus dels camps d’extermini nazis.

Tot plegat, simple inconsciència o banalització del nazisme?