Ja cada vegada es fa més oficial que Carles III es convertirà en el nou rei del Regne Unit després de la mort d'Isabel II el passat 8 de setembre, de fet, els bitllets amb el seu rostre van ser revelats pel Banc d'Anglaterra dimarts; aquest entrarà en circulació a mitjans de l'any 2024.
A través d'un comunicat el banc central va anunciar que "el retrat del rei apareixerà sobre els models existents dels quatre bitllets (de 5, 10, 20 i 50 lliures)". "Sense més modificacions" en la seva concepció, va afegir.
Ara serà el rostre de Carles III el que es mostrarà a la part frontal dels bitllets, en lloc del de la seva mare. Lluirà en forma de medalló a la finestra de seguretat transparent dels mateixos, d'acord amb les imatges mostrades per la institució monetària.
En aquest sentit, el retrat és un gravat realitzat a partir d'una foto "proveïda per la família reial el 2013″ i ha estat finalitzat en els últims mesos, comptant amb el vistiplau del monarca, així ho va informar un portaveu del Banc d'Anglaterra a l'AFP.
Infobae explica que els bitllets de polímer, que des de 2016 han anat reemplaçant al paper moneda al Regne Unit, es produiran a gran escala a partir de la primera meitat de 2023 i entraran en circulació l'any següent.
Bitllets amb el rostre d'Isabel II continuaran circulant
Segons el mitjà ja esmentat, els bitllets amb el rostre d'Isabel II continuaran circulant en paral·lel i només es retiraran quan estiguin fets malbé, la decisió s'ha pres a fi de "minimitzar l'impacte mediambiental i econòmic" del canvi de monarca, això, a petició de la mateixa Casa Reial.
Les primeres monedes amb la imatge de Carles III van entrar en circulació a principis de desembre, després que la Casa Reial Britànica va revelar al setembre les primeres unitats amb el retrat de l'actual monarca d'Anglaterra.
L'escultor britànic Martin Jennings va ser l'encarregat de crear l'efígie del nou rei, i va ser aprovada personalment pel mateix Carles, segons va informar oportunament la Casa Reial de la Moneda. Continuant la tradició, el retrat del rei està orientat cap a l'esquerra, la direcció oposada a la de la seva mare, la reina Isabel II.
Per la seva part, Chris Barker al Museu de la Casa Reial de la Moneda, va dir que "Carles ha seguit la tradició general que tenim en l'encunyació de monedes britàniques, que es remunta a Carles II, que el monarca miri en la direcció oposada al seu predecessor".
Es pot destacar que, en les noves monedes Carles III està representat sense corona. Una inscripció en llatí que envolta el retrat es tradueix com a "Rei Carles III, per la gràcia de Déu, defensor de la fe."
Amb seu al sud de Gal·les, la Casa Reial de la Moneda ha representat la família britànica en monedes durant més de 1.100 anys, documentant cada monarca des d'Alfred el Gran, ressenya Infobae.