Què passarà finalment amb el futur de Mbappé? Molt es parla del seu fitxatge pel Reial Madrid i recentment s'han tornat a desencadenar els rumors amb la seva visita a la capital madrilenya. El davanter del PSG s'ha deixat veure per Madrid en companyia del seu company d'equip Achaf Hakimi, que ja va viure durant una llarga temporada a la ciutat i es coneix molts llocs, especialment restaurants de moda. L'estarà preparant per al seu desembarcament a la ciutat?
Les opcions que Madrid ofereix quant a gastronomia són innombrables. Hi ha restaurants per a tots els gustos, però com sempre, temporada rere temporada, alguns es posen de moda per la visita d'influencers. Ara mateix un dels més demandats és el nou de Dani García. Dilluns passat els dos van menjar al seu restaurant. Han arribat a l'hotel Hyatt, al Passeig de la Castellà, per acudir a un dels restaurants de Dani, Leña o Smoked Room, s'entra a ambdós per la mateixa porta.
Així és 'Leña', el restaurant de moda a Madrid
En el cas de Leña, es tracta d'un restaurant amb una carta que se centra "a la matèria primera i la seva versatilitat davant de les brases, però sempre amb el toc personal i una marcada influència internacional", tal com assegura la seva pàgina web.
Aquest restaurant té tres estrelles Michelin, amb una carta molt variada, amb tres varietats d'entrants. Ens trobem vegetals, aquí hi ha els plats més econòmics que es mouen entre els 7 i 16 euros. D'aquesta part destaca l'amanida cèsar de vaca vella, com també altres variants a la brasa, amb preus entre els sis euros (una empanada de samfaina amb ou) i els 22 euros que costa el steak tartar fet en taula. Uns plats entre els quals també destaca el Foie per untar -a l'interior d'una poma- i alls tendres amanits.
Molt originals i aclamats són els seus 'yakipinchos' o 'espetos' de carn, amb un preu mitjà d'11 euros, a excepció del de carn de wagyu (35 euros). En els segons pots elegir entre carn o peix. Trobem plats deliciosos com el lletó de Burgos o el tomahawk de vedella -quant a carns-, o un llobarro rostit a la graella i un llom de salmó rostit -quant a peixos-. Si demanes un plat de carn els preus ronden entre els 19 euros de l'hamburguesa, fins als 400 euros de la mitjana de bou madurat. La mitja de les carns està en uns 50 euros, en el peix és més econòmic, uns 20 euros.
Per als més llaminers, les postres tampoc no es queden enrere. Leña satisfà els paladars més exigents. Totes les postres, menys la tarta di rose, servida al costat d'un gelat de mantega torrada, costen 10 euros, l'esmentat pastís 14 euros. La mitjana per comensal és d'uns 60 euros.
Just al costat de Leña trobem Smoked Room, que és la joia de 2021, ja atresora dues estrelles Michelín. Es tracta d'un lloc l'experiència del qual canvia i evoluciona amb els productes de temporada i on el fum és la "parteix indispensable de cada plat. És l'adorn i el toc clau de cada peix, verdura, marisc o carn", tal com figura al seu web.
En aquest restaurant més íntim i exclusiu només trobem un menú tancat de 180 euros.