Fa quatre anys, el món va acomiadar a una de les ments més prodigioses al món de la física, Stephen Hawking. A més de la seva important contribució a la comunitat científica a causa dels seus coneixements en física teòrica, Hawking també es va convertir en un exemple per a milions de persones a causa de la seva tenacitat i les seves ganes de viure.
Als 21 anys, el científic va ser diagnosticat amb esclerosi lateral amiotròfica, una malaltia incurable i amb una esperança de vida de tan sols un parell d'anys. Tanmateix, el científic britànic va trencar totes les regles dels possible en viure 55 anys amb aquesta malaltia, sent la persona més longeva en viure amb aquest patiment. Malgrat les seves limitacions físiques, el científic va aconseguir fer història amb els seus coneixements i va viure una vida plena, ja que es va casar dues vegades i va tenir tres fills amb la seva primera dona, Jane Wilde. Avui dia Robert, Lucy i Timothy, recorden el seu pare i han trobat la manera de trobar el seu propi espai lluny de l'ombra del nom de Stephen Hawking.
Robert, el més gran dels fills del científic, va ser qui va passar més temps ajudant la seva mare a cuidar-se d'ell. Aquest fet va fer que la seva relació amb el seu pare fos bastant peculiar, ja que quan petit no se sentia prou valuós per a Hawking.
"El meu pare ens va dir moltes vegades l'orgullós que hi era que fóssim els seus fills. En aquell moment jo no sabia com respondre, no tenia coses nomenades en el meu honor com la radiació Hawking, però, amb el temps, i després de convertir-me en pare, em vaig adonar que existeix un orgull inherent a un pare que estima els seus fills i que li volen a ell. Papa, estic molt orgullós de tu també com a pare", va escriure Robert en una carta de comiat quan la família va anunciar la seva mort. Encara que el primogènit d'Hawking va intentar ser físic, va preferir decantar-se per l'enginyera de sistemes, professió que l'ha portat a treballar en la companyia de Bill Gates, Microsoft.
Lucy, la segona filla de la parella es va inclinar al periodisme, i va ser ella qui va ajudar el seu pare a escriure alguns dels seus llibres de física, incloent "La Clau de l'Univers", un dels llibres de física teòrica més reeixits en els últims anys. Així mateix, la periodista va treballar per a diversos mitjans com "The Times", "The Guardian" i "The Telegraph". L'únic fill de Lucy va néixer amb autisme, fet que la va portar a comprometre's amb la defensa dels drets de nens amb capacitats especials, convertint-se en la vicepresidenta del National Star College.
Timothy, l'últim fill del científic, va ser el que menys va gaudir de la presència del seu pare, però és indubtable que va heretar el seu sentit de l'humor, ja que, per passar temps de qualitat junts, el menor de la família programava paraulotes a l'ordinador del seu pare perquè ell pogués expressar-se com volgués. En l'actualitat es desentrampa com a executiu de LLEC i recorda el seu pare com una persona molt divertida que li fascinava els escacs i les carreres de Fórmula 1.