La monarquia britànica és una de les més famoses i reconegudes a nivell mundial. Les seves luxoses i històriques propietats distribuïdes en una gran quantitat de països pertanyents a la Commonwealth, les seves opulentes cerimònies i gales reals i les seves icòniques joies s'han convertit en un referent de riquesa i luxe. Tanmateix, un estudi realitzat per Business Insider va revelar que Carles III no lidera la llista dels monarques més rics del món. De fet, tampoc no encapçala el rànquing dels més rics d'Europa i fins i tot ha estat superat per Albert II, príncep de Mònaco, una de les nacions més petites del món.
D'acord amb l'estudi, Carles III, qui va heretar la fortuna i el patrimoni total de la seva mare, Isabel II, ocupa el lloc número 11 d'aquest rànquing en comptar amb un patrimoni net de 600 milions de dòlars. A més, també és propietari del Castell de Balmoral a Escòcia i Sandringham House a Norfolk. Tanmateix, la revista Forbes especifica que la fortuna sencera de la monarquia britànica, incloent el patrimoni de tots els seus integrants, propietats, terres, obres d'art, joies, etc., pot ascendir als 88.000 milions de dòlars.
D'altra banda, Albert II de Mònaco ocupa el desè lloc en comptar amb una fortuna personal de 1.000 milions de dòlars, una quarta part del patrimoni del Principat i gairebé el doble del patrimoni actual de Carles III d'Anglaterra. A més, el marit de Charlene de Mònaco també és propietari d'una col·lecció de cotxes antics, una col·lecció de segells vintage, la mansió a Filadèlfia que li pertanyia a la seva mare, Grace Kelly, i diverses accions en un resort de luxe a Montecarlo.
Les monarquies més riques del món són a Àsia
Encara que les fortunes de Carles III i Albert de Mònaco són realment impressionants, el cert és que no corresponen ni al 10% del patrimoni net del rei més ric del món: Maha Vajiralongkorn de Tailàndia, que compta amb una fortuna valorada en 30.000 milions de dòlars. La seva riquesa prové de la seva participació en les empreses Siam Commercial Bank, Siam Cement Group i Crown Property Bureau. A més, té més de 6.500 hectàrees de terres distribuïdes a Tailàndia.
El segon lloc li pertany a Hassanal Bolkiah, sultà de Brunei, qui compta amb un patrimoni valorat en 20.000 milions de dòlars provinents de l'exportació de petroli i gas natural. També és el rei amb el palau més gran de tot el món i un dels col·leccionistes de cotxes de luxe més importants de la marca Rolls-Royce.
En tercer lloc hi ha el rei de l'Aràbia Saudita, Salmán bin Abdulaziz, amb 18.000 milions de dòlars. La gran majoria de la seva fortuna prové de l'herència de la Família Reial saudita. Tanmateix, 1.400 milions de dòlars del seu patrimoni provenen del petroli i gas saudita 'Aramco'. D'altra banda, els monarques europeus més rics del món són: Enric de Luxemburg amb 4.000 milions de dòlars i el príncep Joan Adam II de Liechtenstein amb 3.500 milions de dòlars. A l'últim lloc d'aquest llistat està el rei d'Espanya, Felip VI, amb un patrimoni personal de 20 milions de dòlars.