Karlos Arguiñano és un dels cuiners més reconeguts i famosos de tot Espanya. El seu sentit de l'humor i la seva naturalitat davant les càmeres han provocat que tingui una àmplia legió de seguidors, i el seu programa és un dels més vistos de televisió. Però, òbviament, a la seva personalitat també se li suma el do que té als fogons, i els seus plats són autèntiques obres d'art. Aquells afortunats que han tingut el plaer de provar els seus invents parlen meravelles.
Per això, un gran nombre de persones proven de menjar al seu restaurant de Zarautz, que va inaugurar el 1978, i està situada en un castell de pedra rústica. És una joia arquitectònica, i crida l'atenció només amb veure-ho des de fora, encara que el millor és dins. Perquè, els amants del menjar, els espera una experiència única i irrepetible una vegada comença la degustació dels seus plats. I sens dubte, el preu és molt més accessible del que molts creuen.
La pàgina web del restaurant es descriu com "una oferta culinària que uneix encertadament la línia tradicional amb la innovació de la prestigiosa cuina basca", i els plats varien segons la temporada. El que no canvia mai és el menú degustació, que se situa en uns assumibles 49,5 euros. Una xifra ridícula, si la comparem amb la proposta d'altres locals, de molt menys prestigi i popularitat. No s'ha d'oblidar que estem parlant d'un cuiner amb una llarga trajectòria a la seva esquena, als seus 73 anys, i que ha participat en milers de programes televisius, a més d'haver escrit més d'un centenar de llibres.
El menú degustació d'Arguiñano inclou amanida temperada de calamarsó Pelayo, rissoto amb crema de bolets, bacallà amb salsa zurrukutona i guisat de tripes, pollastre lumagorri amb salsa i merengue cítric i pastís basc amb gelat de marialluïsa. Una experiència per al record, que es pot viure a Zarautz, al País Basc.