A més de ser una de les actrius espanyoles amb més projecció internacional, Elsa Pataky també s'ha convertit en tot un referent al món de la vida saludable i el fitnes. Els seus hàbits alimentaris han estat elogiats per experts en l'àrea de nutrició a causa de la quantitat de nutrients i beneficis que aporten cada una dels menjars que consumeix ella i el seu marit, Chris Hemsworth, en el seu dia a dia. De fet, la parella ha creat una app anomenada 'Centr' on comparteixen les seves rutines d'exercicis i les seves receptes saludables, i entre elles n'hi ha una que destaca de la resta: l'esmorzar favorit d'Elsa Pataky.
A diferència del que es pot arribar a crear amb relació a les receptes saludables, l'esmorzar favorit d'Elsa Pataky no és un batut de proteïnes o un smoothie, sinó una recepta dolça que resulta ser molt desitjable per començar el dia amb molta energia i vitalitat. Es tracta d'un 'porrigde', o el que nosaltres comunament coneixem com unes farinetes de civada de tota la vida. Tanmateix, l'actriu de 'Fast & Furious' li afegeix diversos ingredients addicionals per convertir unes simples farinetes de civada en un esmorzar totalment increïble.
I encara que és Espanya no s'acostuma a esmorzar amb aquest tipus d'aliments, ja que se sol apostar per una torrada amb oli i tomàquet o una tassa de cafè amb galetes, el cert és que poc a poc les farinetes de civada se n'han anat incorporant al menú dels espanyols, encara que no sembli gaire apetitosa en primera instància, ja que la seva textura grumollosa no és del grat de tothom. No obstant això, Pataky ha decidit afegir a la seva recepta de civada una mica de fruita, xocolata i fruita seca perquè resulti més atractiva, però sense perdre la seva qualitat nutricional. A més, aquest porridge és totalment vegà, per la qual cosa pot ser consumit per aquelles persones que no ingereixen proteïnes d'origen animal. Aquesta recepta, avalada pels dietistes de 'Centr' té com ingredients principals els gerds i la xocolata. A més, per afegir-li un plus de sabor i un extra de proteïnes, Pataky li afegeix una porció de fruita seca.
La recepta del porridge d'Elsa Pataky
Per a aquesta recepta només es necessita ¼ de tassa de flocs de civada, ⅓ de tassa de llet d'ametlla (o avellanes si així ho prefereixes), ½ tassa d'aigua mineral, ¼ de tassa de proteïna de vainilla en pols (es pot substituir per qualsevol tipus de proteïna vegana o ometre en cas de no tenir-la disponible), dues culleradetes de cacau en pols, una culleradeta d'avellanes trossejades, dues culleradetes de gerds (fresques o congelades) i una culleradeta de xarop d'auró per endolcir la barreja.
La preparació és molt senzilla, tan sols s'ha de col·locar en olla l'aigua, la llet, els flocs de civada i el cacau i deixar-los cuinar a foc mitjà entre 5 i 8 minuts, quan ja estiguin tovets es pot col·locar la proteïna en pols. Després serveix-lo amb els gerds, avellanes i xarop per sobre i llest!