El 2011, Beyoncé va estrenar la cançó 'Run the World (Girls)' un tema en el qual expressa que les dones són les que dominen el món, mentre exigeixen que els homes respectin i valorin tot l'esforç femení. Tanmateix, la jove activista Greta Thunberg l'ha desmentit públicament, en afirmar al seu últim llibre que "Beyoncé estava equivocada", i que no creu en les lletres de la cantant.
A l'última publicació de l'ecologista sueca Greta Thunberg, titulada 'El Llibre del clima', la jove activista expressa el següent: "Per molt que em costi admetre-ho, Beyoncé estava equivocada. No són les noies les que governen el món, sinó els polítics, les grans empreses i els interessos econòmics". En aquest llibre enfocat en la crisi climàtica, Thunberg culpa al capitalisme com el principal responsable del canvi climàtic i els desastres ecològics, exigint "moral, empatia, ciència i democràcia" per solucionar aquesta crisi global, ja que no està a les mans de les "noies que governen el món", sinó en la de les persones poderoses.
Encara que si bé és cert que aquesta frase no és una crítica directa cap a la 'Queen B', ja que l'apoderament femení i la reivindicació de la dona no està en discussió, la realitat és que Thunberg ha utilitzat aquesta frase de la cançó per evidenciar que encara hi ha un gran desconeixement sobre la identitat de les persones que, segons el seu criteri, són els que realment dominen el món ("run the World").
Al llibre, Greta recopila la informació d'una gran quantitat de científics, escriptors i activistes que assenyalen la importància de fer-li front a les substàncies que han accelerat el canvi climàtic, el seu impacte sobre el medi ambient i les solucions que s'han d'aplicar a la brevetat possible per alentir els seus efectes globals.
Greta Thunberg llança un potent discurs sobre la crisi climàtica
Amb la sinceritat que l'ha caracteritzat des que les seves lluites ecològiques es van fer virals fa alguns anys, la jove activista de tan sols 19 anys ha llançat un clar missatge per explicar la gravetat de la crisi climàtica i el seu impacte ecològic a nivell mundial. "No fa falta exagerar: la situació ja és bastant dolenta. Tampoc no edulcorar les coses: hem de ser el bastants adults per enfrontar-nos a la veritat. I res desesperació: mai no és massa tard per començar a salvar-ne tant com sigui possible. Encara podem evitar la catàstrofe i començar a curar les ferides que ens hem infringit, però no si seguim com fins ara", va indicar.
I encara que ha reconegut que encara no existeix una solució definitiva per acabar amb la crisi produïda pel canvi climàtic, la comunitat científica sí compta amb alguns plans a seguir per tractar d'esquivar la catàstrofe, entre ells la reducció de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle. Així mateix, va exhortar tota la humanitat a unir-se a aquesta lluita ecològica, ja que la transformació global és necessària per a l'èxit. "Pensar que s'aconseguirà sense transformacions sistèmiques substancials és ingenu (...) Quan els éssers humans ens unim per una causa comuna, som capaces de crear societats justes, sostenibles i igualitàries".