Camilla Parker Bowles ha expressat el seu desig que els seus cinc nets desconeguts tinguin un rol protagònic en la seva cerimònia de coronació, esdeveniment que es realitzarà el proper 6 de maig a l'Abadia de Westminster, Londres. L'esposa de Carles III ha indicat que vol que els seus nets "surtin a la foto" oficial de la cerimònia, immortalitzant els seus noms en la història contemporània del Regne Unit.
D'acord amb 'The Times', una font propera al Palau va indicar que Camilla vol que els seus cinc nets adolescents, que s'han mantingut lluny de l'exposició mediàtica fins ara, juguin un paper important en la cerimònia, compartint rols amb el príncep George, primogènit del príncep Guillem i Kate Middleton i segon en la línia de successió al tron britànic. Segons una nota publicada pel 'Daily Mail', el rei Carles III i la reina consort Camilla es reuniran pròximament amb els prínceps de Gal·les per conversar sobre la participació del príncep George en la cerimònia, ja que Kate i Guillem han expressat que sí que acceptaran que participi oficialment, sempre que el petit, de 9 anys, no estigui subjecte a una pressió excessiva a causa de les altes expectatives de l'esdeveniment.
Així mateix, Camilla ha expressat que, ara que s'ha convertit en reina, els seus nets Lola (15), Eliza (15), Freddy (13), i els bessons Louis i Gus (13) també hauran de tenir un paper important el seu gran dia, per la qual cosa ha suggerit que ells siguin els encarregats de sostenir el dosser sobre ella mentre l'arquebisbe de Canterbury la ungeix amb oli sagrat. Anteriorment, eren les duquesses les encarregades de dur a terme aquest paper en una de les parts més sagrades de la cerimònia de coronació.
Camilla Parker Bowles aniria en contra dels desitjos d'Isabel II en la seva coronació com a reina 'consort'
En els últims anys, la popularitat de Camilla Parker Bowles ha anat en augment al Regne Unit, així que el Palau estaria considerant eliminar la paraula 'consort' del seu títol de reina, una cosa que seria realment impensable anys enrere i que ni tan sols va succeir amb Felip d'Edimburg, espòs d'Isabel II i príncep consort del Regne Unit. Tanmateix, aquesta decisió aniria en contra dels desitjos d'Isabel II, que, en un comunicat oficial emès pel Palau de Buckingham durant la celebració del seu Jubileu de Platí, va indicar el següent: "És el meu sincer desig que, quan arribi aquell moment, Camilla sigui coneguda com a reina consort mentre continua amb la seva lleialtat".
D'altra banda, a més de trencar la tradició en incloure els nets de Camilla en la cerimònia, joves que no pertanyen a la Família Reial britànica, Carles III ha convidat monarques d'altres països a la seva coronació. D'acord amb la tradició de la monarquia britànica, durant segles s'ha estipulat que cap altre membre coronat de la reialesa no havia de ser present en la cerimònia de coronació d'un monarca britànic, ja que aquesta cerimònia sagrada és una trobada entre el nou rei i el seu poble davant de Déu.